bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Obhájit nebude sranda! Florida zažila průvan v sestavě

11. září 21:40

Jan Šlapáček

Po velkých oslavách se v kancelářích Panthers rozhodně nenudili. Po zisku Stanleyova poháru byl po hráčích Floridy na trhu volných hráčů obrovský zájem a mnoho z nich se vydalo vstříc nové výzvě.

Nejcitelnější ztráty počítá Florida v obraně. Brandon Montour se rozhodl pro nabídku Seattlu a Oliver Ekman-Larsson se pokusí navázat na minulý ročník v barvách Toronta. Výraznou ztrátou v předních řadách bude odchod Vladimira Tarasenka, který se jako volný hráč upsal Detroitu. Dále v klubu nebudou působit útočníci Ryan Lomberg, Nick Cousins či Kyle Okposo.

Brankovišti vládne Bobrovskij

Ruský brankář se na Floridě po těžších časech usadil a začal v posledních dvou sezónách podávat výkony, na které jsme u něj byli zvyklí. Bobrovskij měl obrovskou zásluhu na tom, že se Panthers dokázali vyhrabat na samotný vrchol NHL. V příštím ročníku by měl brankoviště střežit společně se Spencerem Knightem.

Jak si poradí pozměněná obrana? 

Dva hlavní pilíře zadních řad u Panthers budou Aaron Ekblad a Gustav Forsling. Zejména druhý jmenovaný podával v minulém ročníku mimořádné výkony a zařadil se mezi nejlepší obránce celé soutěže.

Florida dokázala za velmi výhodných podmínek prodloužit kontrakt s Dmitrij Kulikovem, v klubu bude pokračovat i Niko Mikkola. Panthers byli aktivní i na trhu s volnými hráči a za minimální peníze přivedli Natea Schmidta a Adama Boqvista. Oba hráči toho můžou týmu hodně nabídnout.

Útok stále budí velký respekt 

Na klíčových pozicích v útočných řadách se toho u Panthers příliš nezměnilo. Sam Reinhart podepsal nový osmiletý kontrakt, a tak si celek z jihu Spojených států zajistil pravidelný přísun gólů. Jména jako Aleksander Barkov, Matthew Tkachuk, Anton Lundell, Sam Bennett či Carter Verhaeghe budou u soupeřů nadále budit velký respekt. Zapomenout nesmíme ani na Evana Rodriguese, který zažil výtečné play-off.

Nižší formace u Panthers budou mít jiné složení, protože právě tady došlo k několika odchodům. Nově budou o tento čas na ledě bojovat Tomáš Nosek či Jesper Boqvist, bratr Adama, jenž přišel do obrany.

Očekávání redaktora

Postup do vyřazovacích bojů by měl být pro obhájce Stanley Cupu povinností. V nich to ale nebudou mít Panthers snadné a nepřekvapil by mě konec v prvním kole.

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes
Colorado Avalanche
Dallas Stars
Detroit Red Wings
Edmonton Oilers

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.