bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obrana vyřízená za 7 hodin. Dallas investoval přes 34 milionů dolarů

18. září 16:00

Tomáš Zatloukal

Nadělit ranec Esu Lindellovi, který měl ještě rok platnou smlouvu, ale nemít pod kontraktem Thomase Harleyho? Rozčarovaní fanoušci dallaských Hvězd si ještě nestihli poklepat na čelo či postěžovat v internetových diskuzích a GM Jim Nill je umlčel. Během sedmi hodin si plácl s oběma zadáky, v tuto chvíli má dvojnásobný vítěz ankety "Generální manažer roku" minimálně do léta 2026 podepsáno všech pět zásadních beků.

Harley?

Třiadvacet let, skvělá střela i solidní čtení hry.

Obránce, kterému patří budoucnost, byť zatím bylo ještě příliš brzy na dlouhodobý pakt. Místo toho se Nill s talentovaným Američanem dohodl na překlenovací smlouvě.

Osm milionů dolarů za dvě sezony hokeje v texaském velkoměstě.

Harley má za sebou průlomový ročník, byla to jízda... Hned patnáctkrát skóroval, což mu napříč NHL stačilo na osmé místo!

Se 47 body se také rozhodně neztratil.

Trenérský štáb mu věřil, nechával ho v průměru hrát přes 21 minut za večer, nastupoval především po boku hvězdného Fina Mira Heiskanena. Jasně, stále má ve své hře rezervy, především v defenzívě má co pilovat...

Ale za čtyři miliony ročně přináší Stars skvělý poměr cena/výkon, přičemž sám svými výkony rozhodne, zda si za rok či za dva bude moct říct o větší balík.

Stále bude RFA, což dává Dallasu jistou kontrolu nad jeho hokejovým osudem. Je ve h(H)vězdách.

Kdo ví, zda by nepodepsal Harley, osmnáctka draftu 2019, na déle, kdyby mu vyšlo lépe play-off. V něm se střelecky odmlčel, za 19 zápasů stihl jen kvartet asistencí.

Nabrané zkušenosti ted může zúročit. 

 Nill má podepsané minimálně do léta 2026 kromě Harleyho s Lindellem také Ilju Ljubuškina, Matta Dumbu a samozřejmě Heiskanena.

Švédský "učeň" Nils Lundkvist navíc bude za rok RFA.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.