bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Detroit čeká náročná sezóna. Skončí opět bez play-off?

9. září 17:50

Jan Šlapáček

Red Wings v minulém ročníku bavili a po dlouhých letech byli opravdu blízko účasti ve vyřazovacích bojích. Nakonec to těsně nevyšlo, když Washington přeskočil v tabulce svého soupeře při shodě bodů kvůli více vítězstvím v základní hrací době. Dokáže se Detroit nyní posunout o další krok vpřed?

Red Wings byli v uplynulém ročníku jedním z nejpříjemnějších překvapení soutěže. Detroit hrál atraktivní hokej, střílel spoustu gólů a jeho zápasy rozhodně nebyly nudné, protože v nich padala hromada branek i na opačnou stranu. Na začátku března to již vypadalo, že se slavná organizace vrátí do play-off. Poté ale přišla série porážek a tento cíl se rozplynul.

Navázat na předešlý rok nebude pro Detroit nyní vůbec nic snadného. Tým nikterak výrazně neposílil, zatímco konkurence v Atlantické divizi nelenila. Největším úspěchem letošního léta je, že si Red Wings dokázali ve svém kádru udržet Patricka Kanea. Americký útočník během minulého ročníku do týmu výborně zapadl a okamžitě se zařadil k nejlepším hráčům mužstva.

Nejvíce práce má aktuálně Steve Yzerman s podpisy svých chráněných volných hráčů. Na nové smlouvy stále ještě čeká trojice Lucas Raymond, Moritz Seider a Jonatan Berggren.

Čtyři gólmani, žádná jasná jednička

Co se týče brankoviště, tak jsou Red Wings na nadcházející ročník připravení. Pod smlouvou aktuálně mají hned čtyři zkušené brankáře - Cam Talbot, Alex Lyon, Ville Husso a Jack Campbell. V závěsu za nimi je ještě mladík Sebastian Cossa, který během minulé sezóny začal v AHL konečně ukazovat svůj talent.

Největším otazníkem ale je, zda jeden z výše zmíněné čtveřice má na to, aby byl jednoznačnou jedničkou a svůj tým dokázal dotáhnout až do vyřazovacích bojů. Až sezóna ukáže, který z brankářů bude mít největší důvěru trenérů.

Největší slabina? Obrana!

Už v minulé sezóně byla obrana považována za největší slabinu Red Wings a přes léto se v ní mnoho nezměnilo. Nejzásadnější změnou je navíc odchod Shaynea Gostisbehera, který hrál na první přesilovce a připsal si na své konto 56 kanadských bodů. Jeho ofenzivní přínos bude těžké nahradit. Poté Detroit ještě opustil Jake Walman, který byl vyměněn kvůli problémům s platovým stropem.

Jako posila dorazil do zadních řad pouze Erik Gustafsson, jenž by se měl pokusit nahradit produktivitu výše zmíněného Gostisbehera. Více prostoru dostane také urostlý švédský bek Simon Edvinsson, jenž v závěru minulého ročníku ukázal svoji kvalitu.

Svůj čas na ledě dostanou i nadále veteráni Jeff Petry a Ben Chiarot, které doplní i Olli Määttä s Justinem Hollem. Dá se říci, že Moritz Seider bude muset mít velmi dobrý ročník, aby udržel obranu Detroitu alespoň na přijatelné úrovni.

Útok může Detroitu vyhrávat zápasy

Pouze osm týmů nastřílelo v minulé sezóně více gólů než Detroit. A i tohle bude v nadcházejícím roce největší síla Red Wings. Hlavní hvězdou je Dylan Larkin, jehož zranění v závěru minulého ročníku pravděpodobně stálo celek z Michiganu účast v play-off. Těsně za ním se nachází Lucas Raymond, který udělal ve svém rozvoji výrazný krok vpřed.

Detroit bude moci nadále těžit z fungující spolupráce mezi Alexem DeBrincaten a Patrickem Kanem. Právě DeBrincat byl jedním z důvodů, proč vloni hvězdný Američan souhlasil s podpisem smlouvy u Red Wings.

Celý útok ještě podpoří i ruský útočník Vladimir Tarasenko, který po zisku Stanleyova poháru s Floridou našel společnou řeč s Yzermanem a jako volný hráč uzavřel s Red Wings dvouletou smlouvu. Tímto tahem se zalepila díra po odchodu Davida Perrona.

Na první výraznější šanci v NHL číhá Jonatan Berggren, který měl v AHL skvělá čísla a je připraven se posunout do prvního týmu.

Očekávání redaktora

Detroit čeká na účast ve vyřazovacích bojích opravdu dlouho, nicméně si bude muset ještě počkat. Red Wings budou znovu ze všech sil bojovat, ale uteče jim to podobně jako v minulé sezóně.

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes
Colorado Avalanche
Dallas Stars

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.