bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Boston bude mít znovu vysoké cíle! Jak se prosadí letní posily?

2. září 18:20

Jan Šlapáček

V posledních sezónách se Bruins pravidelně dostávají na seznam týmů s největší šancí na zisk Stanleyova poháru. Jiné to není ani tentokrát. Klub přes léto posílil a bude mít znovu ty nejvyšší cíle. Dosáhne na ně?

Boston na začátku července na trhu s volnými hráči rozhodně nezahálel a pokusil se zalepit zřejmě největší díru v sestavě. Tou byla pozice centra, kterou od nového ročníku zpevní příchod švédského útočníka Eliase Lindholma. Bývalý útočník Caroliny, Calgary a Vancouveru byl s Bruins v posledních letech hodně spojován, až nyní se ale obě cesty spojily.

Výraznou posilu získal generální manažer Don Sweeney i do obrany. Šestiletý kontrakt s Bostonem podepsal ruský zadák Nikita Zadorov, který dodá týmu ještě více důrazu v zadních řadách.

Velké změna v brankovišti

Bruins se v posledních letech mohli pyšnit jednou z nejlepších brankářských dvojicí v celé NHL. Všechno ale končí a jeden z dvojice Linus Ullmark - Jeremy Swayman musel jít pryč. Nakonec se vedení klubu podle předpokladů rozhodlo zbavit švédského brankáře a vyměnilo ho do Ottawy, ze které opačným směrem zamířil například i Joonas Korpisalo, jenž může být spolehlivou dvojkou.

Brankovišti Bostonu bude nově jednoznačně vládnout Jeremy Swayman, jenž se sice doposud nedohodl s klubem na novém kontraktu, Sweeney ale v posledních týdnech veřejnost uklidňoval, že se vše do začátku nového ročníku stihne.

Pro soupeře nesmírně nepříjemná obrana

V posledních sezónách patřila obrana Bruins mezi ty nejlepší a podobné renomé si udrží i nadále. Zadním řadám bude vládnout zřejmě budoucí kapitán Charlie McAvoy, kterého v obranném páru doplní nově příchozí Zadorov.

Druhý obranný pár ve složení Hampus Lindholm - Brandon Carlo by v mnohých ostatních klubech hrál ještě výraznější roli. Hrát proti Bostonu nebude z fyzického hlediska vůbec jednoduché.

Hvězdou útoku Pastrňák. Kdo se k němu bodově přidá?

Pokud se nestane nic neočekávaného, nejproduktivnějším hráčem Bruins bude David Pastrňák. Český útočník v minulém ročníku opět zářil a v základní části si připsal hned 110 (47+63) bodů. Zatím není jasné, s kým bude hrát letos v jedné lajně, ale nejvíce se hovoří o spojení Pavel Zacha - Elias Lindholm - David Pastrňák.

Z druhé vlny bude útok podporován kapitánem Bradem Marchandem, který si během prvního roku s céčkem na prsou připsal 67 (29+38) bodů. Dalším výrazným hráčem byl v uplynulé sezóně Charlie Coyle.

O své místo v sestavě bude během tréninkové kempu bojovat zkušený útočník Tyler Johnson, který by mohl získat velmi dobrou roli v silném týmu.

Očekávání redaktora

Boston bude i v letošním ročníku nepochybně patřit mezi nejlepší týmy v základní části a s postupem do play-off nebude mít sebemenší problém. Pokud vyjde Bruins tah s podpisem Eliase Lindholma, můžou mít i delší cestu vyřazovacími boji.

Preview ostatních týmů:
- Anaheim Ducks

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.