bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Bedard na to nebude sám! Blackhawks mohou překvapit

12. září 20:10

Jan Šlapáček

Chicago bylo v minulém ročníku jedním z největších otloukánků a v tabulce dokázalo přeskočit pouze San Jose. Blackhawks nicméně s podobným umístěním počítali a podle plánu pokračovali ve své přestavbě. Začne se nyní celek z Centrální divize zvedat?

Chicago v létě nelenilo a bylo na trhu s volnými hráči poměrně aktivní. Mezi nejzvučnější posily se řadí Tyler Bertuzzi a Teuvo Teräväinen. Cíl vedení Blackhawks při těchto akvizicích byl prostý - Connor Bedard na to už nesmí být sám.

Mrázek dostal konkurenci

Český gólman si v minulém ročníku připomněl své tehdejší výkony a zařadil se k nejlepším hráčům Blackhawks, když svému týmu dával v hodně utkáních šanci na bodový zisk. Příští sezónu bude brankoviště sdílet s Laurentem Brossoitem.

Lepší a zkušenější obrana?

Zadák Seth Jones stále patří mezi největší hvězdy na soupisce Blackhawks, jeho výkony jsou ale hodně kolísavé. V minulé sezóně navíc vynechal patnáct zápasů kvůli zdravotním problémům.

Zajímavé bude určitě sledovat vývoj, který udělá dvojice Alex Vlasic a Kevin Korchinski. Pomoci by těmto dvěma mladým bekům mohl Alec Martinez, jenž má zkušeností na rozdávání a právě proto do Chicaga přišel.

Zkušenosti a dravé mládí 

Směrem dopředu můžou Blackhawks v následující sezóně bavit. Elitní čtveřice útočníků - Connor Bedard, Taylor Hall, Tyler Bertuzzi, Teuvo Teräväinen - může hodně obranám zatápět. Síla z Chicaga bude určitě cítit i na přesilové hře.

O solidní počet vstřelených gólů se mohou postarat i Andreas Athanasiou a Ilja Michejev.

V dalších útočných řadách se posléze nachází několik velice zkušených hráčů jako Nick Foligno, Pat Maroon, Craig Smith či Jason Dickinson.

Očekávání redaktora

Chicago by mohlo patřit k milým překvapením soutěže a reálně zabojovat o play-off. Můj tip ale je, že Blackhawks skončí pár míst pod elitní osmičkou Západní konference.

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes
Colorado Avalanche
Dallas Stars
Detroit Red Wings
Edmonton Oilers
Florida Panthers

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.