bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Ďáblové letos zatopí pod kotlem

17. září 16:30

Josef Potůček

New Jersey disponuje jedním z nejlepších mladých jader v lize, v čele s bratry Hughesovými, Nicem Hischierem nebo Šimonem Nemcem. Během léta odvedla tamní organizace kupu práce, aby nadcházející sezóna nedopadla nezdarem jako ta předešlá.

Sezóna 2023-24

Do loňského ročníku vstupoval klub z Newarku pln očekávání. Koneckonců, ten předchozí zakončovali Devils se ziskem 112 bodů a v prvním kole play-off přetlačili nabušené NY Rangers; navíc s nově příchozími útočníky Timo Meierem a Tylerem Toffolim byli považováni za tým na vzestupu.

To, co vypadalo dobře na papíře, postačilo ovšem na skromných 80 bodů, z velké části kvůli problémům v brankovišti či zranění hvězdného beka Dougie Hamiltona (natržený prsní sval).

Talentovaní centři obklopeni solidními křídly

Ofenziva disponující hráčem jakým je Jack Hughes musí být brána vážně. Jednička draftu 2019 opakovaně potvrdila prognózu elitního centra. Jedinou jeho slabinu lze spatřovat v jeho odolnosti. Floridský rodák ve třech z pěti dosavadních sezón v NHL meškal takřka třetinu mačů kvůli zraněním. Naposledy absentoval 20 zápasů kvůli problémům s rameny.

Devils naštěstí disponují ve středu útoku ne jedním, ale hned dvěma skvostnými centry. Švýcar Nico Hischier možná není tak dynamický jako Hughes, ale je to skvělý obousměrný hráč.

Jeho krajan Timo Meier má za sebou první kompletní kampaň v červeno-černo-bílém dresu, v kterém zaznamenal 28 branek v 69 utkáních. Příznivci Ďáblů doufají, že by v sezóně 2024-25 mohl atakovat hranici 40 gólů.

Nelze nezmínit čiperného Jespera Bratta, který loni odehrál všech 82 zápasů a možná jako jediný naplnil svůj potenciál, když zaznamenal 83 bodů (27+56).

Pracovitý Ondřej Palát by měl odvést tradičně spousty černé práce.

Vyvážená defenziva

Se zdravým Hamiltonem mají Devils jednu z nejlepších obran v soutěži. V jeho osobě mají též dobrého mentora pro mladé junáky Luka Hughese a Šimona Nemce.

Hughes si loni oprávněně vysloužil nominaci na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Letošní ročník ovšem začne na marodce. V přípravě na sezónu si totiž poranil rameno.

Funkcionáři Devils posílili v létě defenzivu o dva veterány. Brett Pesce a Brenden Dillon dodají zadním řadám řád a mladým spoluhráčům klid.

Vytoužený Švéd v brankovišti

Sázka na Vítka Vaněčka a Akiru Schmida se minula účinkem. Oba jsou již na jiných adresách.

V New Jersey se netajili vytrvalým zájmem o Jacoba Markströma. Když nevyšel jeho trejd, vzali zavděk čtyřiatřicetiletým Jakem Allenem, kterého získali během březnové přestupové uzávěrky z Montrealu za draftovou volbu.

Stejně starého Markströma přivedli do Newarku až v červnu. Opačným směrem do Calgary putoval vytáhlý bek Kevin Bahl.

Očekávání redaktora

S novým trenérem Sheldonem Keefem, jistotou v brankovišti a zdravým obráncem Hamiltonem mají Ďáblové na postup do play-off. Pojďme ještě dál, tenhle tým může být jedním z aspirantů na výhru ve Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.