bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Yzermanův přešlap, nebo ne? Raymondovi nadělil 64,6 milionu dolarů

17. září 15:30

Tomáš Zatloukal

Red Wings postavili své poslední vítězné mančafty kolem hokejistů ze Švédska a generální manažer Steve Yzerman se osvědčeného receptu drží. Za velké peníze. Klíčovou personou v nové éře je Lucas Raymond, který čerstvě podepsal kontrakt o maximální, tedy osmileté délce na 64,6 milionu dolarů.

Raymond?

Rychlík.

Střelec.

Tvůrce hry.

Čtverka draftu roku 2020 má znamenitý repertoár útočných dovedností a věští se mu pozice tahouna detroitské ofenzívy, kterou by měl převzít od kapitána Rudých křídel Dylana Larkina.

Samozřejmě, v útoku se pod Yzermanovým dohledem prohání třeba i veterán Patrick Kane se svým kamarádem z časů u chicagských Blackhawks Alexem DeBrincatem, budoucnost ale má patřit kudrnáčovi s třiadvacítkou.

Je mu teprve 22 let, ale v NHL už stihl nastřádat 174 bodů. Své možnosti jasně naznačil v ročníku 23/24. Se 72 zápisy do statistik (31+41) byl v Hockeytownu nejlepší (byť Larkin zaostal i přes 14 vynechaných mačů jen o tři body).

Že by po osobních rekordech a životním kontraktu chtěl usnout na vavřínech? Ani náhodou… „Cítím, že mám spoustu oblastí, ve kterých se mohu rozvíjet a zlepšovat. Po fyzické stránce, bruslařsky i ve střelbě, v tom všem se chci posouvat,” říká.

Možná přemítáte, zda 8,075 milionu dolarů ročně pro něj není moc.

Než se pustit do rychlých soudů, je dobré pár aspektů uvážit.

Zaprvé, slušně se zvedl platový strop a s tím se posouvají i hranice gáží. Zatímco v minulé sezoně měl největší stropovou zátěž Nathan MacKinnon s 12,6 miliony dolarů, v té právě startující to bude Auston Matthews s 13,25 miliony.

Příští rok se budeme bavit přinejmenším o 14 milionech (Leon Draisaitl) a následně dojde s velkou pravděpodobností k prolomení 16milionové mety.

Jistě tušíte kvůli komu… Raymond tak bude po většinu platnosti svého nového kontraktu brát zhruba jen polovinu toho, co nejlépe placený hokejista v NHL.

Ten podpis najednou vypadá od Yzermana mazaně, že? Obzvlášť když si domyslíte, že pokrývá nejlepší roky Raymondovy kariéry, vyprší těsně před jeho třicítkou.

Pakt nepůsobí přemrštěně ani z pohledu srovnatelných hráčů. Ty vyhledal zámořský web The Athletic.

Jedním je německý démon Tim Stützle. Když podepisoval před ročníkem 22/23 na osm let s “cap hitem” 8,35 milionu dolarů, byl na tom statisticky hůře než Raymond.

Jeho bodové erupci předcházela sezona s ne zrovna galaktickým účtem 22+36.

A pak je tu Seth Jarvis, na jehož kontraktu také ještě nestihl ani zaschnout inkoust. Má za sebou parádní základní část s 33 góly a 67 body, odměnou mu je 7,9 milionu dolarů ročně. Rovněž po dobu osmi let.

Raymondova smlouva tedy rozhodně není přemrštěná.

Vypadá lépe než ta Stüzleho a vhledem k potenciálu talentovaného Skandinávce směle snese srovnání s Jarvisovou.

Yzerman neodvedl marnou práci, co říkáte?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.