bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Přijde letos zlepšení? Slafkovský jednou z hlavních hvězd

15. září 18:25

Adam Sedlák

V roce 2021 si zahráli finále Stanley Cupu. Od té doby je to ve zkratce velká bída a zmar. Dno Atlantické divize jako by k nim patřilo, ač se progresivně zlepšují.

Nutno dodat, že Canadiens rostou směrem kupředu. Navíc sázejí na mladé, velmi šikovné hráče, což by se jim hlavně v budoucnu mohlo vyplatit. Stále je však v sestavě mnoho tmavých míst a otazníků.

Jedničkou Montembeault

Konkurence mu nepřišla a při vší úctě k jeho americkému kolegovi Primeauovi, dále by měl hájit tři tyče ve většině zápasů. Rok od roku se zlepšuje, a tak by byla škoda ho odsunout na druhou kolej. Mezi nadprůměrné brankáře ligy však stále nepatří.

Velmi slabá defenzíva

Na stanovisko jedné z nejhorších obran už si Habs tak trošku zvykli. Nutno dodat, že problémem jsou hlavně zkušenosti. Služebně nejstarším je David Savard, který však kromě Mikea Mathesona k sobě už nemá nikoho k ruce. Musíme však namítnout, že hráči, jakou jsou Kaide Guhle, Lane Hutson, Justin Barron či bek s českými kořeny Arber Xhekaj mohou být velkým příslibem do budoucna. Jen se s nimi musí adekvátně pracovat.

Hodně talentu a příchod Laineho

Vepředu by se našlo několik zajímavých hráčů, kteří by hráli klíčovou roli i v poněkud ambicióznějších týmech. Namátkou lze vyjmenovat slovenského šikulu Juraje Slafkovského, Colea Caufielda či Nicka Suzukiho. Zapomínat nesmíme ani na nejzvučnější posilu léta Patrika Laineho, který se po návratu z asistenčního programu vrací zpátky do hry. Pokud to těmto hráčům od začátku sedne, mohli by ostatním celkům pořádně zatopit. Inu, necháme se překvapit.

Očekávání redaktora

Troufám si tvrdit, že na play off to ještě není. Habs prochází velkou transformací, a tak se musí posouvat malými krůčky. Nic však není nemožné, zvlášť pokud budou důležití hráči při chuti.

Preview ostatních týmů:
Anaheim Ducks
Boston Bruins
Buffalo Sabres
Calgary Flames
Carolina Hurricanes
Colorado Avalanche
Dallas Stars
Detroit Red Wings
Edmonton Oilers
Florida Panthers
Chicago Blackhawks
Los Angeles Kings
Minnesota Wild

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.