bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marc Staal zůstává věrný dresu Rangers, s klubem prodloužil o 6 let

19. ledna 2015, 12:30

Jaroslav Svoboda

Jeden z klíčových obránců New York Rangers Marc Staal zůstane v Rangers minimálně tři sezóny, ale klidně může oblékat dres newyorského týmu ještě dalších šest let. Klub to oznámil po vítězství 5:2 v zápase s Pittsburghem, s tím, že odmítl sdělit podrobnosti. Nicméně stanice ESPN informace má. Staal podepsal šestileté prodloužení smlouvy s doložkou, že v prvních třech letech nemůže být osmadvacetiletý rodák z Thunder Bay vytrejdován jinam.

Zkušený zadák má na kontě již více než 500 zápasů v základní části NHL, letos ve 42 zápasech zaznamenal dvě branky a šest asistencí. V sezóně 2010/2011 se účastnil utkání hvězd v NHL, je to juniorský mistr světa a čeští fanoušci jej v roce 2004 mohli vidět i na Memoriálu Ivana Hlinky. V New Yorku působí již od roku 2004, posledních pět sezón nosí navíc na dresu „áčko“.

Fanoušci Rangers určitě zprávu o prodloužení kontraktu budou přijímat s nadšením, odchovanec Thunder Bay Kings během let strávených v dresu týmu příznivcům přirostl k srdci.

Ani Glen Sather, generální manažer Rangers, nešetřil v oficiálním prohlášení superlativy. „Marc je jedním ze základních stavebních kamenů celého týmu, a to prakticky od chvíle, kdy k nám přišel. Jeho odhodlání a vytrvalost, přístup, to je inspirace pro všechny v organizaci Rangers. Je vzorem pro mladé hráče a jsme nesmírně rádi, že i nadále bude nosit náš dres.“

Slyšet se nechal i Staal, prostřednictvím Twitteru. „Je to místo, kde jsem chtěl být,“ vyjadřuje se k působení v Rangers. „Dostal jsem mnoho prostoru a času zde vyrůstat, za to patří všem v Rangers obrovský díky.“ Marc Staal v NHL doposud neoblékl jiný dres.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.