bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mark Stone podruhé pod kudlou se zraněním zad

2. února 2023, 18:02

Josef Potůček

Kapitán Golden Knights podstoupil ve středu operaci zad. Jejich zranění si přivodil 12. ledna v zápase proti Floridě. Lékařské konzilium v Coloradu se po pár dnech nakonec přiklonilo k invazivnímu zákroku - bederní discektomii ve spodní části zad, který tak Stonea vyřazuje ze hry na neurčitou dobu.

Pro Zlaté rytíře je jeho absence citelným oslabením. Ve 43 utkáních, do kterých v letošní sezóně zasáhl, zaznamenal 38 bodů za 17 gólů a 21 asistencí. Kromě statistického faktu, který jej pasuje do pozice druhého nejproduktivnějšího hráče Vegas (po Chandleru Stephensonovi), je též klíčovým hráčem tamních speciálních formací a příkladným vůdcem. 

Jediná výhra z osmi střetnutí, které Golden Knights od Stoneova zranění docílili, takové tvrzení jen potvrzuje. Rytíři navíc v těchto osmi partiích vstřelili v průměru pouhé dvě branky. Nedařilo se přitom zejména útočníkům z prvních dvou formací.

Otázka se nabízí. Jak Stonea nahradit?

Odpověď neexistuje.

Winnipežský rodák je pro tým z nevadské pouště v mnoha ohledech prakticky nenahraditelný. Po totožném zranění, které jej v loňském ročníku vyřadilo na 45 zápasů, a které řešila až květnová operace, se navíc nabízí i další otázka. 

Bude třicetiletý urostlý forvard vůbec schopen pokračovat v hokejové kariéře? 

Umístění Stonea na listinu dlouhodobě zraněných hráčů napovídá, že jeho návrat v probíhající sezóně je sice nepravděpodobný, nicméně dle vyjádření lékařů provádějících operaci, je jinak prognóza příznivá - Stone by se měl těšit plnému uzdravení.

Přesto je pro organizaci Vegas zdraví jejich kapitána palčivým problémem. Druhá operace zad během devíti měsíců a pouhých 80 odehraných zápasů z 133 možných během posledních dvou sezón – kdy je nyní předpoklad navyšování tohoto poměru – značně krabatí čela tamních činovníků.

Golden Knights bez Stonea budou mít méně šancí udržet se na nejvyšších místech v Pacifické divizi. A když se přeci jen vrátí, bude zcela zdravý?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.