bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota rozdávala miliony. Pojistila si Zuccarella s Folignem

30. září 2023, 9:45

Jan Vojkůvka

Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek. Tím se řídil generální manažer Minnesoty Bill Guerin, jenž si s předstihem zajistil služby svých útočníků Matse Zuccarella a Marcuse Foligna i na další sezony. Zatímco norský veterán prodloužil kontrakt o dva roky, Foligno dostal čtyřletou smlouvu, oba s platností od sezony 2024/25.

Šestatřicetiletý Zuccarello vstupuje do posledního roku své pětileté smlouvy v celkové hodnotě 30 milionů dolarů. V uplynulé sezoně tento nedraftovaný norský útočník potvrdil své obrovské kvality i vysokou produktivitu, když v 78 zápasech nastřílel 22 branek a přidal 45 asistencí.

Vylepšil tak svou bilanci v dresu Wild na 218 kanadských bodů v celkem 255 zápasech od roku 2019, kdy se k týmu připojil po předchozích angažmá v New Yorku Rangers a Dallasu Stars.

S výkony zkušeného Zuccarella panuje v Minnesotě velká spokojenost, což dokládá i v pátek podepsaný nový kontrakt na dva roky s roční gáží ve výši 4,125 milionu dolarů. Byť si Zuccarello pohorší o takřka dva miliony za sezonu, vzhledem ke svému věku obdržel pěkný vysoký kontrakt, kterým se upsal do roku 2026.

Dokonce až do roku 2028 se pak Minnesotě upsal Marcus Foligno, který vstoupí za dva týdny do poslední sezony aktuálního tříletého kontraktu, jenž má hodnotu 9,3 milionu dolarů. Jeden z asistentů kapitána Jareda Spurgeona podepsal čtyřletou smlouvu v hodnotě 16 milionů dolarů.

Foligno, který v Minnesotě hraje od sezony 2017/18, byl vždy spíš kvalitním defenzivně laděným útočníkem. Přesto v předminulé sezoně nasázel 23 branek a ukázal, že ani útočení mu není vůbec cizí. V uplynulém ročníku na to ale nenavázal, když v 65 zápasech zaznamenal bilanci 7+14. Přesto si vysloužil kontrakt s ročním platem čtyři miliony dolarů.

Vedení týmu si totiž velmi cení jeho fyzické hry. Však také od svého příchodu do organizace je lídrem v počtu bodyčeků.

Minnesota má po těchto dvou podpisech pro sezonu 2024/25 zajištěných osm útočníků, pět obránců a jednoho brankáře. Dohromady dělají smlouvy pro tyto hokejisty 71 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.