bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minuty před katastrofou aneb Calgary ztratilo skvěle rozehraný zápas

12. prosince 2023, 20:55

Viktor Pavlovec

Už to vypadalo na rýsující se vítězství Plamenů, ale pak v závěru třetí periody přišly strhující čtyři minuty a nějaké drobné, které kompletně otočily ráz zápasu. Calgary ztratilo slibně se vyvíjející duel a prohloubilo svou herní krizi. Navíc přišlo o důležitého beka, který byl spojován s výměnou.

Calgary Flames v poslední třetině zápasu v Denveru inkasovali tři góly a podlehli Coloradu Avalanche v napínavé přestřelce poměrem 6:5.

Flames si přitom nevedli špatně a získali vedení 5:3, které drželi až do 51 minuty zápasu. Pak však inkasovali další tři branky za něco málo přes čtyři minuty a jejich hra se rozpadla jako domeček z karet.

„Prostě to nebylo dost dobré,“ řekl útočník Flames Blake Coleman. „Věděli jsme, že budou tlačit. Jsou velmi dobrým týmem. Měli jsme pohodový náskok, který jsme si odnesli do závěrečné třetiny. Nebyl absolutně žádný důvod prohrát. Takto prostě nemůžeme k závěru zápasu přistupovat.“

„Ten zápas vypadal docela dobře,“ hodnotil centr Nazem Kadri. „Pak ale přišlo z naší strany naprosto nepochopitelné selhání, kterému opravdu nemůžu přijít na kloub, a to Vás proti takovým týmům jako Colorado prostě stojí zápas.“

Flames na tom byli po druhé periodě tak dobře, že dokonce vyhnali gólmana Colorada Alexandra Georgieva z branky. Avalanche se rozhodlo poslat na závěrečnou třetí třetinu do sítě Ivana Prosvetova. Georgiev za 40 minut pustil pět gólů z dvaadvaceti střel. Prosvetov zastavil všech 11 střel, kterým čelil, umožnil Avalanche vrátit se do zápasu a uštědřit Calgary pořádnou lekci.

Daniel Vladař na druhé straně pustil šest gólů ze sedmatřiceti střel, čímž klesly jeho statistiky na 4-4-1.

„Zažili jsme katastrofální desetiminutovku ve třetí třetině, kde jsme udělali chybu a od toho okamžiku se dostal soupeř do hry,“ řekl trenér Flames Ryan Huska. „Pak jsme nebyli schopni jeho počínání zastavit, a nakonec jsme přišli o slibně rozehraný duel.“

Pondělní prohra znamenala pro Plameny snížení zápasové bilance na hodnotu 1-4-0 z posledních pěti zápasů. Celková sezónní statistika je 11-14-3 a Flames v současné době ztrácí tři body na Arizonu Coyotes, která navzdory predikcím drží poslední divokou kartu. Plameny mají ovšem oproti soupeřům odehráno o několik utkání více.

To však není zdaleka vše. Calgary hned na začátku utkání přišlo o Chrise Taneva, o kterém se hlasitě mluvilo jako o adeptovi na trejd, ze kterého by mohlo Calgary vytěžit slušnou protihodnotu. Při jednom ze soubojů se zranil při nárazu na mantinel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.