bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na pět desítek zkoušek. O místo skrz PTO usiluje i český bek

23. září 2023, 20:21

Jan Vojkůvka

Tréninkový kemp NHL je konečně tady. Do začátku nové sezony zbývá už jen pár týdnů a řada klubů již má hotové soupisky. Přesto se ještě o pár místeček v některých klubech hraje. Takřka pět desítek hokejistů usiluje o smlouvu v nejslavnější hokejové lize světa na základě tzv. smlouvy na zkoušku (dále jen PTO). Štěstí se přitom usměje jen na pár vyvolených.

Professional Tryouts je pro mnoho hokejistů vůbec poslední šancí, jak se ještě pro sezonu 2023/24 uchytit v některém ze zámořských celků. Jistě, existuje šance, že hráči dostanou smlouvu i později, ale pokud nepřesvědčí právě při kontraktu na zkoušku během kempu, jejich naděje se drasticky snižují. Když se totiž neprosadili po otevření trhu s volnými hráči a neuspějí ani na základě PTO, většinou zamíří hrát jinam.

Mezi těmi, kteří podepsali PTO, je i jeden český hokejista. Obránce Libor Hájek v uplynulých pěti sezonách pendloval mezi hlavním týmem New Yorku Rangers a farmou v Hartfordu. V NHL stihl odehrál 110 zápasů a rád by tento počet rozšířil, jenže zatím nemá smlouvu.

O tu bude bojovat v Pittsburghu, který evidentně chce kádr rozšířit o dalšího obránce. Kromě Hájka totiž bude testovat i jednatřicetiletého Marka Pysyka, jenž ale v uplynulé sezoně neodehrál ani jeden zápas, jelikož se jeho zotavování po operaci achilovky protáhlo na celý ročník.         

v tuto chvíli PTO obdrželo podle webu capfriendly 47 hokejistů v celkem 23 klubech. Mezi těmito zájemci o kontrakty najdeme některá i velmi zajímavá jména. 

Boston bude například zkoušet Alexe Chiassona, který absolvuje PTO popáté v kariéře. Arizona dá šanci Ryanovi Dzingelovi, Carolina Zachovi Astonovi-Reesemu, Jordie Benn se pokusí přesvědčit Dallas, Arťom Anisimov se pokusí o restart zámořské kariéry v Detroitu, Adam Erne se Samem Gagnerem a Brandonem Suterem se pokusí zaujmout vedení Edmontonu, Maxime Comtois by se zase rád uchytil ve Vegas...

V příštích týdnech se rozhodne, na koho se usměje štěstí, a kdo naopak bude muset hledat angažmá v nižších soutěžích či v Evropě.

Seznam hráčů s PTO
Anaheim - Scott Harrington (obránce), Zack Kassian (útočník)
Arizona - Peter Diliberatore (obránce), Ryan Dzingel (útočník), Olli Juolevi (obránce), Austin Poganski (útočník)
Boston - Alex Chiasson (útočník), Danton Heinen (útočník)
Carolina - Zach Aston-Reese (útočník), Nathan Beaulieu (obránce), Kieffer Bellows (útočník), Nick Shore (útočník)
Columbus - Aaron Dell (brankář), Stefan Matteau (útočník), Nicolas Meloche (obránce), Nathan Schnarr (útočník)
Calgary - Jonathan Aspirot (obránce)
Colorado - Peter Holland (útočník), Joel Kiviranta (útočník), Saku Maenalanen (útočník)
Dallas - Jordie Benn (obránce), Christopher Gibson (brankář), Brandon Halverson (brankář)
Detroit - Arťom Anisimov (útočník), Cameron Hillis (útočník), Michael Hutchinson (brankář)
Edmonton - Adam Erne (útočník), Sam Gagner (útočník), Brandon Sutter (útočník)
Florida - Brett Ritchie (útočník)
Los Angeles - Jean-Francois Berube (brankář)
New Jersey - Max Willman (útočník)
Nashville - Dylan Wells (brankář)
NY Islanders - Jackson Cates (útočník)
NY Rangers - Adam Clendening (útočník)
Ottawa - Josh Bailey (útočník)
Pittsburgh - Libor Hájek (obránce), Mark Pysyk (obránce), Austin Wagner (útočník), Colin White (útočník)
San Jose - Justin Bailey (útočník)
St. Louis - Nick Ritchie (útočník), Andy Welinski (obránce)
Tampa Bay - Austin Watson (útočník)
Toronto - Noah Gregor (útočník)
Vegas - Maxime Comtois (útočník)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.