bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Něco se tu chystá a já u toho chci být, těší se Dickinson. Chicago mu dalo novou smlouvu

18. ledna 4:45

Jan Vojkůvka

Chicago je s výkony Jasona Dickinsona spokojeno a obě strany se dohodly na dvouletém prodloužení smlouvy. Samotný Kanaďan má z podpisu nového kontraktu, díky němuž se mu zvýší roční plat o 1,6 milionu na 4,25 milionu dolarů, velkou radost. Věří totiž, že se u Blackhawks tvoří tým, který má šanci brzy bojovat o nejvyšší příčky.

Osmadvacetiletý Dickinson nikdy nepatřil k velkým útočným esům. Přesto v srpnu 2021 podepsal tříletou smlouvu v celkové hodnotě 7,95 milionu dolarů s Vancouverem, v jeho dresu ale tápal. Pak ale přišel trejd do Chicaga, které prochází velkou přestavbou, a už v minulé sezoně dokázal Dickinson zaznamenat osobní rekord se třiceti body (9+21) v 78 zápasech. Letos pak na tyto výkony plynule navazuje.

Přestože ofenziva Blackhawks není zas tak velkou hrozbou pro soupeře, Dickinson zapracoval na své střelbě a poprvé v kariéře překonal hranici deseti vstřelených gólů. Se 14 góly je za Connorem Bedardem druhým nejlepším střelcem a s 21 kanadskými body je třetí v produktivitě týmu. Svými výkony si pak vysloužil od Chicaga odměnu v podobě nového kontraktu, který bude trvat dva roky a Dickinson si během něho vydělá dohromady 8,5 milionu dolarů.

Přestože mohl Dickinson v létě okusit trh s volnými hráči, na kterém by o něho byl s ohledem na solidní střeleckou formu v týmu, který má jeden z nejslabších útoků v lize, určitě zájem. Kanadský útočník ale ví, komu vděčí za zlepšené osobní statistiky a riskovat změnu působiště nechce.

Navíc cítí, že Chicago je ve své přestavbě na dobré cestě. Zejména díky získání generačního talentu Connora Bedarda. Proto chtěl Dickinson v Illinois zůstat a s prodloužením smlouvy velmi rychle souhlasil.

„Nebudu lhát, přál bych si tu ještě odehrát pár let, protože vidím, že se tu něco chystá. Vidím potenciál a vidím, kam věci mohou zajít. Rád bych toho byl součástí,“ cituje Dickinsona oficiální web NHL. „Právě teď se cítím jako jeden ze stavebních kamenů týmu, který se posouvá vpřed, a kdo ví, za pár let bychom klidně mohli mluvit o dalším prodloužení, pokud půjdou věci dobře.“

V krátké době se jedná už o druhého hráče, kterého si Chicago pojistilo. Minulý týden obdržel dvouletou smlouvu na 4,5 milionu ročně Nick Foligno. Podle informací pak Kyle Davidson s podpisy nekončí.

Nového kontraktu by se mohl dočkat český brankář Petr Mrázek, kterému po sezoně končí tříletá smlouva na 11,4 milionu dolarů. Mrázek se stal v Chicagu jedničkou a v řadě zápasů dokáže držet mladý a v defenzivě poněkud zaostávající tým nad vodou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.