bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Odměna za spolehlivé výkony. Hartman si u Minnesoty výrazně polepší

8. října 2023, 13:30

Jan Vojkůvka

Přestože má útočník Ryan Hartman platnou smlouvu až do konce sezony 2023/24, o víkendu podškrtl návrh nového kontraktu. S generálním manažerem Wild Billem Guerinem se dohodl na tříletém závazku v celkové hodnotě 12 milionů dolarů a Minnesota si jej tím pojistila až do léta 2027.

Hartman zakončí v nadcházející sezoně probíhající tříletou smlouvu, kterou s Minnesotou podepsal v dubnu 2021. Tehdy přistoupil na mírné snížení platu o 200 tisíc dolarů a průměrně si vydělal 1,7 milionu za rok.

Důvodem k tomuto snížení bylo nejen to, že ofenzivně nehrál tak, jak si vedení Wild představovalo. Svou práci na ledě odváděl spolehlivě, jen mu scházela slušnější produktivita. Důvodem však byl i napjatý rozpočet týmu a Hartman vyšel generálnímu manažerovi vstříc.

V posledních dvou sezonách na sobě však pořádně zapracoval. A vyplatilo se! Polepší si víc než dvojnásobně.

Nový kontrakt, jenž vstoupí v platnost v sezoně 2024/25, má roční gáži ve výši 4 milionů dolarů a bude trvat tři sezony.

V sezoně 2021/22 prožil Hartman životní ročník. Odehrál kompletních 82 zápasů, ve kterých v sobě probudil střelecké eso. S 34 brankami byl druhý nejlepší střelec týmu a s 65 body čtvrtý nejproduktivnější hráč organizace  (jeho dosavadním maximem bylo 19 branek a 31 bodů ze sezony 2016/17). Svými výkony zaujal natolik, že dokonce dostal pozvánku z reprezentace na mistrovství světa 2022.

V minulé sezoně sice takových čísel nedosáhl, ale také stihl odehrát jen 59 zápasů. Jeho produktivita sice mírně poklesla a zapsal 37 bodů za 15 branek a 22 asistencí, ale pokračoval ve spolehlivé práci na obou koncích kluziště. Odměnou za to obdržel s ročním předstihem nový kontrakt.

„Ryan si minule nechal snížit plat na trochu delší období, ale udělal, co musel udělat. Hodně za to Ryana respektuji,“ neskrýval své pocity Guerin. „Není snadné říct ano, když za vámi přijde generální manažer a požádá vás, abyste si vzali trochu méně. Vždy chcete naopak přidat,“ ocenil hráče s velkou všestranností, jenž je schopný hrát na křídle i na centru.

Devětadvacetiletý Hartman byl draftován v roce 2013 Chicagem na 30. místě. V Blackhawks ovšem o svých kvalitách tolik nepřesvědčil a v roce 2018 byl vyměněn do Nashvillu, z něhož pro změnu o rok později putoval do Philadelphie. V Minnesotě se zabydlel v roce 2019, když si ho Wild vytáhli na trhu s volnými hráči. A pokud se nestane nic neočekávaného, ještě minimálně čtyři roky v této organizaci zůstane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.