bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ostrované hrají o jistotu postupu, Dallas usiluje o druhé místo Západu

12. dubna 2023, 19:49

Milan Huppert

Nejlepší soutěž světa zná téměř všechny týmy postupující do play-off. Zbývá vyřešit poslední tajenka, postoupí z Východu Islanders, nebo Penguins? Lepší pozici mají hráči z New Yorku, kteří v případě úspěchu nad Montrealem mohou slavit. Sledovat se každopádně vyplatí i dění na Západě, kde Dallas plánuje zůstat v boji o druhou pozici.

Ostrované hrají o všechno. Do konce základní části jim zbývá, stejně jako většině ostatních týmů, odehrát poslední utkání, přičemž okupují poslední postupové osmé místo, z něhož je může odsunout jediný tým, a sice Pittsburgh, ten zaostává rozdílem jediného bodu a v aréně Columbusu bude plnit roli obrovského favorita. Situace je jasně daná, pokud Lambertova družina zvítězí, postoupí.

Soupeřem Islanders bude Montreal, tým, jemuž o nic nejde, protože s jistotou skončí na předposlední pozici Východu. Forma hraje ve prospěch hokejistů z New Yorku, ti vyhráli dvě z posledních tří utkání, přičemž naposledy prohráli s Washingtonem, zatímco Canadiens zvládli za dva body jediné střetnutí z předešlých šesti.

Výbornou formou oplývá Dallas. Zvítězil čtyřikrát za sebou a v případě dvou vítězství a příhodných výsledků z utkání nejbližších konkurentů může na Západě obsadit konečné druhé místo. Hvězdy zabojují o pátý úspěch v řadě v hale Blues. St. Louis se určitě bude chtít se svými fanoušky rozloučit vítězně, brány do play-off mu letos zůstaly uzavřeny.

Sezóna dnešním dnem končí Calgary. Plameny figurují v Západní konferenci na prvním nepostupové deváté příčce s mankem nedostižitelných čtyř bodů na osmý Winnipeg. Připravit třetí prohru v řadě se kanadskému celku pokusí připravit Žraloci. San Jose také zůstane v nepostupové polovině tabulky, v západní části soutěže posbírali méně bodů pouze Chicago s Anaheimem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.