bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Posila Anaheimu na marodce. Killorn utrpěl v přípravě zlomeninu, zmešká začátek sezony

1. října 2023, 9:00

Jan Vojkůvka

Anaheim Ducks přišel pro začátek nové sezony o svou letní posilu Alexe Killorna. Útočník, jenž přišel z Tampy, se kterou slavil dva Stanley Cupy, utrpěl v noci na čtvrtek zlomeninu prstu. Ducks přinesli informaci o zranění Killorna v sobotu večer.

Jedním z nejdůležitějších příchodů do Anaheimu po otevření trhu s volnými hráči byl vedle Radka Gudase Alex Killorn. Zatímco český obránce podepsal kvůli zvýšení tvrdosti v defenzivě Ducks, Killorn se má starat o produktivitu. Čtyřiatřicetiletý útočník prožil v uplynulé sezoně v dresu Tampy životní ročník a stanovil si maxima v podobě 27 branek, 37 asistencí a pochopitelně i v počtu 64 kanadských bodů.

Killorna navíc zdobí pevné zdraví. Od sezony 2017/18 nevynechal v dresu Tampy ani jeden zápas v základní části a spolehlivými výkony se prezentoval rovněž v play-off. I proto si od Anaheimu na začátku července vysloužil čtyřletý kontrakt s roční gáží ve výši 6,25 milionu dolarů, čímž si oproti předchozí smlouvě v Tampě polepšil o 1,8 milionu za rok.

Jenže na ostrou premiéru v dresu Kačerů si bude muset Killorn počkat. Během přípravného zápasu se San Jose totiž utrpěl zlomeninu prstu, což vedení týmu oznámilo během soboty. Zlomenina by se měla hojit v rozmezí zhruba čtyř až šesti týdnů.

Zranění je nepříjemné nejen z toho hlediska, že přišlo v přípravě, tedy v období, kdy každé vážnější zranění mrzí dvakrát tolik, ale také kvůli důležitosti, kterou Killorn v Anaheimu získal. Během kempu totiž nastupoval po boku dvojky posledního draftu Lea Carlssona, jemuž pomáhal v adaptaci na zámořský hokej. 

Killorn by se na led mohl vrátit na začátku, nebo v polovině listopadu. Do té doby se bez něho bude muset Anaheim obejít, stejně jako začátek sezony zmešká Isac Lundestrom. Dobře pak nevypadá situace ani kolem dvou chráněných volných hráčů Trevora Zegrase a Jamieho Drysdala, kteří stále nemají podepsané nové kontrakty a vše začíná směřovat k tomu, že také oni nestihnou start nového ročníku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.