bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Preview: Megavýměna, nový kapitán a poslední sezóna Scheifeleho s Hellebuyckem?

2. října 2023, 18:40

Tomáš Němčík

Winnipegu předchozí sezóna skončila již v prvním kole play off, s čímž v kanadském městě spokojenost rozhodně nepanuje. Přes léto z týmu odešel Dubois a smlouvu na další roky zatím nepodepsal Scheifele, ani Hellebuyck. Co čekat od Tryskáčů v příští sezóně?

Pierre-Luc Dubois byl před necelými třemi lety do Winnipegu vyměněn za Patrika Laineho, nicméně ani v Kanadě nebyl Kanaďan dostatečně spokojený. Už v průběhu minulé sezóny se šuškalo o jeho možném přesunu, který se nakonec uskutečnil. 

Tryskáči za Duboise získali hned útočné trio z Los Angeles, což pro Winnipeg nemusí být vůbec špatný kauf. Alex Iafallo i Gabriel Vilardi už v Kalifornii prožili povedené ročníky, společně s nimi se do Kanady stěhoval také Rasmus Kupari.

Přestože kvality Duboise jsou neoddiskutovatelné, tak Winnipeg touto výměnou získal minimálně hloubku svého kádru, což kanadskému celku v posledních sezónách chybělo. Gabriel Vilardi by se společně s Alexem Iafallem měli zařadit mezi nejlepší šestici útočníků, případně jeden z nich doplní třetí útočnou trojici. Oba již v NHL zažili ročník s více než čtyřiceti kanadskými body. Rasmus Kupari se nejspíše zapojí k pracantům ve čtvrté formaci.

Last dance Scheifeleho s Hellebuyckem?

Útočník Mark Scheifele i brankář Connor Hellebuyck jsou stěžejními hráči Jets, ovšem oba již nyní fanouškům tamního celku mohou přidělávat vrásky. Oba totiž čeká poslední sezóna jejich stávajících kontraktů, přičemž už během minulé sezóny přišly ze zámoří náznaky, že tito dva by po následujícím ročníku mohli změnit působiště. Pro Winnipeg by se jednalo o velmi nepříjemné ztráty, obzvláště Hellebuyck patří mezi nejlepší gólmany NHL. Nejspíše hodně napoví možný potenciál Winnipegu v průběhu nadcházející sezóny

Nový kapitán

Během léta tým opustila jiná stálice, a sice sedmatřicetiletý Blake Wheeler, který ve Winnipegu působil dlouhá léta jako kapitán. Této funkce sice byl již před poslední sezónou zbaven, avšak v týmu pokračoval, když si připsal solidních 61 kanadských bodů. V kariéře bude pokračovat v New Yorku Rangers.

V příštím ročníku bude roli kapitána zastávat bojovník Adam Lowry, jenž je dlouhodobě usazený na pozici třetího centra Jets. Příkladný bojovník je schopen týmu přispívat také kanadskými body, když si v minulé sezóně připsal bilanci 13+23. Po Andrew Laddovi a Blaku Wheelerovi jde o třetího kapitána v historii této organizace.

Predikce

Ambice Winnipegu jsou poměrně složitě predikovatelné, jelikož je otázkou, jak se novým hráčům povede zapadnout do týmu. Místo Duboise přišli minimálně dva bodově schopní útočníci, jinak se toho příliš mnoho nezměnilo. Za slabší obranou bude opět stěžejní postavou Connor Hellebuyck. Jets nejspíše budou znovu bojovat o třetí či čtvrtou pozici v Centrální divizi a v play off už se koneckonců může stát cokoliv. O horkého aspiranta na Stanley Cup se však nejedná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.