bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Problém pro Calgary! Brankářská jednička se zranila na tréninku!

5. prosince 2023, 18:00

Viktor Pavlovec

Plameny, které se snaží udržet kontakt s divokou kartou, musí řešit palčivý problém, k němuž došlo na týmovém tréninku. Nešťastný zásah pukem totiž vyřadil švédskou jedničku a zatím se neví, jak dlouho bude rekonvalescence probíhat. Do branky by se tedy zřejmě mohl dostat český zástupce Daniel Vladař.

Calgary se nadále snaží vzdorovat přestavbě a chtělo by ještě letos zkusit vyřazovací boje. Na divokou kartu sice nějaké body ztrácí, ale není to nic tak hrozivého. Nyní však přišla pořádná čára přes rozpočet. Jacob Markström si zřejmě přivodil nepříjemné zranění a zatím není znám časový horizont jeho návratu.

Brankář Calgary Flames Jacob Markström opustil v pondělí trénink svého týmu se zjevným zraněním pravé ruky.

Novináři přišli s informací, že Markström byl na tréninku zasažen střelou do nechráněné části ruky a byl rychle stažen z ledu. Generální manažer Craig Conroy a trenér brankářů Jason LaBarbera za ním hned poté odešli do šatny.

Hlavní trenér Ryan Huska neměl po tréninku aktuální informace o stavu brankáře.

„Půjdeme se na něj podívat, ale uvidíme, co na to řekne náš lékařský tým,“ řekl Huska.

Markström má v této sezóně bilanci 6-8-2 s procentuální úspěšností zákroků 89,6 % a jeho průměr branek na zápas je 2,94.

Záložní gólman Daniel Vladař se v této sezóně objevil v sedmi zápasech, z nichž má statistiky 4-2-1 s procentuální úspěšností zákroků 88,3 % a průměr inkasovaných branek na zápas činí 3,20.

Na šanci čeká ještě Dustin Wolf, který nastoupil v této sezóně k jednomu zápasu za Flames, když byl odvolán z AHL. Při prohře 4:1 s Ottawou Senators 11. listopadu inkasoval čtyři góly ze 38 střel. Tento nadějný maskovaný muž má v této sezóně bilanci 10-3-0 ze 13 zápasů za Calgary Wranglers. Jeho procentuální úspěšnost je 92 % a průměr branek na zápas je na hodnotě 2,50.

Flames v sobotu prohráli 4:3 s Vancouverem Canucks a brzy budou hostit lepšící se Minnesotu Wild.

Uvidíme tedy, jak závažné zranění bude a případně na jakou dobu bude Markström chybět. Vedení zatím žádnou oficiální zprávu o zdravotním stavu nevydalo a pouze se potvrdil nešťastný zásah ruky kotoučem na nechráněné místo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.