bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

První setkání slavné bratrské trojice? Na ledě to byla pořádná divočina

6. prosince 2023, 19:15

Viktor Pavlovec

Bratrské trio se v NHL poprvé potkalo na ledě. Ďáblové Luke a Jack nastoupili proti svému nejstaršímu bratrovi, který vede Canucks. Zápas na sebe strhával pozornost ze všech stran, ale asi nikdo nečekal, že přijde až taková mikulášská nadílka branek, kterou mohli diváci sledovat. V zápase navíc bodovali všichni sourozenci a na rozuzlení se čekalo do poslední minuty základní hrací doby.

Rogers Arena zažila v noci na středu pekelnou bitvu, ve které se domácí Kosatky střetly s Ďábly. Už tak bylo obrovským lákadlem první střetnutí bratrské trojice Hughesů v NHL. Všichni se zapsali do listiny statistik a k tomu se postarali o nezapomenutelný zážitek, který však skončil hořkou tečkou pro domácí. Ti totiž navzdory famózní stíhací jízdě v závěrečné periodě přišli o body v samotném závěru duelu a v přestřelce padli těsně 5:6.

Bratrská trojice si duel doslova a do písmene podmanila. Jack Hughes zaznamenal gól a dvě asistence. Luke Hughes také skóroval za Devils ve svém prvním zápase proti staršímu bratrovi Quinnu Hughesovi, který nasbíral dvě asistence ve třetí třetině.

Kapitán Canucks, který táhl tým k vyrovnání, byl na své spoluhráče náležitě pyšný za to, že dokázali v závěrečné periodě vstát z mrtvých. O to více jej mrzela událost v poslední minutě třetí třetiny.

„Celý zápas jsme si byli jistí, že budeme mít šanci skóre vyrovnat,“ řekl Quinn. „Na to můžeme být právem hrdí, že jsme se na soupeře dotáhli. Musíme ale najít způsob, jak pak zápas dostat do prodloužení. Je hrozné prohrát takový zápas.“

Bratři si však vzájemné měření sil skvěle užili.

„Samozřejmě je to pro nás důležité vítězství. Je to docela zábava hrát s oběma mými bratry,“ řekl Jack Hughes, který má 13 bodů ze sedmi zápasů proti Canucks.

„Vždy mě baví hrát proti Quinnovi a zdá se, že se mi proti němu daří, takže si vždy zápas užiji. Bylo docela zábavné, když Luke skóroval z mé přihrávky,“ řekl Jack.

„Je to teď těžké,“ odpověděl Quinn, když se ho novináři zeptali, zda by dokázal popsat, jak si užil zápas proti oběma svým bratrům. „Jsem si jistý, že si toho mí bratři váží nyní víc než já. Když se za tím ohlédnu za pár dnů, asi toho řeknu víc, ale nyní prohra bolí.“

Hughesovi se stali druhou americkou rodinou, která měla alespoň tři bratry, kteří se objevili v jednom zápase NHL, a přidali se tak k Nealovi, Paulovi a Aaronovi Brotenovým, kteří to dokázali, když Minnesota North Stars hrála proti New York Rangers 4. února 1990 a 10. března 1990.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.