bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rány pro Anaheim. Zegras má zlomený kotník, dlouhodobě bude chybět i Mintjukov

12. ledna 9:06

Jan Vojkůvka

Úterní utkání s Nashvillem sice dokázal Anaheim vyhrát, ale jinak by tento zápas raději neabsolvoval. Před čtvrtečním utkáním proti Carolině totiž Ducks zveřejnili informaci, že kvůli zraněním ze zápasu s Predátory budou dlouhodobě mimo hru Trevor Zegras a Pavel Mintjukov. Mintjukov by měl svému týmu scházet šest týdnů, Zegras až dva měsíce.

Zatímco uplynulá sezona Trevora Zegrase byla parádní (v 81 zápasech zaznamenal 23 branek a 42 asistencí), ta aktuální se nemůže vyvíjet hůř. Vše začalo už v létě jednáním o nové smlouvě. Kontrakt byl uzavřen až v říjnu, těsně před koncem tréninkového kempu, o jehož drtivou většinu kvůli tomu přišel. To se projevilo negativně na Zegrasových výkonech, když v zápasech nebodoval a rozehrával se opravdu velmi pomalu.

Pak přišla první rána, kterou bylo listopadové zranění v dolní polovině těla, kvůli němuž Zegras vynechal dvacet zápasů. Na led se vrátil až 23. prosince a stihl odehrát jen sedm kompletních zápasů, přičemž v tom sedmém zaznamenal nejlepší utkání sezony, když Detroitu dal dva góly. Jenže osmé utkání po návratu ze zranění, proti zmíněnému Nashvillu, pro něho skončilo už po třech střídáních.

Osudným se mu stal pád, když se mu do brusle zavlékla hokejka Juusa Parssinena. Zegras narazil nohou do bočního hrazení a diagnóza byla nekompromisní - zlomený levý kotník a až dvouměsíční absence!

Dvaadvacetiletý útočník si tak v této sezoně prožije druhé dlouhodobé zranění. V probíhajícím ročníku Zegras prozatím stihnul nastoupit jen ke 20 utkáním, v nichž zapsal čtyři branky a tři nahrávky.

Pro trápící se Anaheim se přitom nejedná o jedinou špatnou zprávu, která vzešla ze zápasu s Nashvillem. Dlouhodobě si na marodce posedí rovněž obránce Pavel Mintjukov. Další velký talent Kačerů byl tři minuty před koncem utkání naražen na mantinel Michaelem McCarronem a střet odnesl vykloubeným ramenem.

Podle informací Anaheimu bude muset dvacetiletý mladíček, jenž hraje svou první sezonu v NHL, vynechat zhruba šest týdnů. Pro Ducks se jedná o výraznou komplikaci, jelikož Mintjukov úspěšně prokazuje, proč se stal desítkou draftu 2022.

Průměrně hraje přes 18 minut na utkání, nastupuje i do přesilovek a ve 40 zápasech se mu povedlo vstřelit dvě branky a přidat hned sedmnáct asistencí.

Anaheim, který je až na 14. místě Západní konference a po slušném vstupu do sezony se od poloviny listopadu neskutečně trápí, má na marodce také Maxe Jonese a Lea Carlssona. Zranění Zegrase s Mintjukovem jsou tak další rány, které tento tým sráží k ledu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.