bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rask musí na operaci. Ovlivní to jeho budoucnost v Bostonu?

12. června 2021, 17:36

Matěj Hodoval

Spojení Tuukka Rask a Boston bylo v posledních letech téměř neodmyslitelné. Dlouholetá finská opora Medvědů však bude brzy bez kontraktu a není vůbec jisté, zda bude v týmu pokračovat.

Bruins při uzávěrce přestupů posílili a řada expertů je pasovala na jednoho z nejžhavějších favoritů na Stanley Cup. Každopádně Boston ani letos na nejcennější trofej nedosáhne, po dvou kolech se totiž s vyřazovací částí rozloučil.

Po vyřazení Washingtonu narazili svěřenci trenéra Cassidyho na Islanders. Ostrované kromě jednoho utkání v sérii pokaždé vstřelili svému soupeři alespoň čtyři branky, s hrou dozadu tak vedení Medvědů nemohlo být vůbec spokojeno.

Všechny zápasy začínal mezi třemi tyčemi Tuukka Rask. Nebylo to bezesporu jeho nejlepší play-off, s čímž souvisel i jeho zdravotní stav. Po vyřazení Bruins se ukázalo, že rodáka ze Savonlinny trápilo mimo jiné zranění zad.

Nyní jej navíc čeká operace kyčle, což by jej mělo vyřadit ze hry až na půl roku.

Vynucený lékařský zákrok nepřišel v úplně nejvhodnější dobu. Raskovi totiž na konci aktuální sezony vyprší osmiletý kontrakt a v létě se stane nechráněným volným hráčem. Nad jeho budoucností tak visí tučný otazník.

„Mentálně jsem pro návrat. Doufejme, že všechno půjde dobře i po fyzické stránce. Podle mých vyhlídek bych se mohl vrátit tak v lednu, únoru,“ glosuje finský gólman.

Je ale otázkou, zda o služby čtyřiatřicetiletého Raska budou mít Bruins zájem i nadále. Není jisté, jak jej operace ovlivní do zbytku kariéry, na druhou stranu sám naznačil, že peníze nebudou hrát v jeho dalším kontraktu roli.

Jedno je ale jisté. Pokud již Medvědi nebudou mít o Finovy služby zájem, jeho kapitola v National Hockey League bude s největší pravděpodobností uzavřena. Sám sebe si totiž v jiném dresu představit nedokáže.

„Nebudu hrát za jiný tým, pouze za Boston. Tohle je náš domov,“ řekl držitel jednoho prstenu pro vítěze Stanley Cupu v rozhovoru pro Boston Hockey News.

Kromě Raska vyprší smlouva také Jaroslavu Halákovi. V tuto chvíli tak mají na příští sezonu Bruins jistou jen dvojici Jeremy Swayman – Daniel Vladař.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.