bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sedm a čtvrt milionu za rok. Laviny si pojistily Toewse na dalších sedm let

14. října 2023, 16:28

Jan Vojkůvka

Chris MacFarland splnil jednu ze svých hlavních priorit, které si pro probíhající sezonu stanovil. S předstihem se dohodl s elitním obráncem Devonem Toewsem na novém kontraktu, který začne platit od příštího ročníku. Během dalších sedmi let si rodák z kanadského Abbotsfordu přijde na více než 50 milionů dolarů.

„Podepsat novou smlouvu s Devonem na začátku této sezony pro nás bylo prioritou,“ cituje MacFarlanda oficiální web NHL. Generální manažer vítězů Stanley Cupu z roku 2022 měl sice skoro celý rok na to, aby se s Toewsem (jenž absolvuje poslední sezonu současného kontraktu na 4,1 milionu ročně) dohodl, ale nechtěl na nic čekat a zbytečně riskovat.

Toews hraje v Coloradu od sezony 2020/21 a od té chvíle se zařadil mezi nejlepší beky v týmu. Nejde přitom jen o to, že je schopný kombinovat defenzivní úlohy s ofenzivními výpady, ale především o fakt, že na obou koncích kluziště patří ke skutečné elitě. Vždyť za tři sezony v dresu Lavin má v účasti na ledě kladných 120 bodů a k tomu 138 kanadských bodů!

Co by za takovou statistiku dali další elitní obránci v lize?

„Projevil se jako jeden z nejlepších obránců v NHL a je významnou součástí jádra našeho týmu. Hraje spoustu minut ve všech situacích, při hře 5 na 5, v přesilovkách, v oslabení, hraje proti nejlepším hráčům soupeře a je také jedním z nejproduktivnějších obránců,“ vysvětloval MacFarland Toewsovu důležitost. „A co je nejpodstatnější, je jedním z lídrů našeho týmu na ledě i mimo něj. Jsme nadšení, že bude oblékat dres Avalanche dalších osm let.“

Devětadvacetiletý Toews, který v minulé sezoně v 80 zápasech zaznamenal 7 branek a 43 asistencí, přičemž v hodnocení účasti na ledě měl 39 kladných bodů, se upsal Coloradu až do léta 2031. Během příštích sedmi sezon bude pobírat v průměru 7,25 milionu ročně.

„Nemohu být nadšenější, že zůstanu u Avalanche a budu dál stavět na tom, čeho jsme dosud dosáhli,“ řekl k novému podpisu Toews. „Denver se stal domovem mé rodiny. Z uzavřené dohody jsem nadšený a soustředím se na cíl přivést Stanley Cup zpět do Colorada,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.