bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Síň slávy přijme dalších sedm legend. Mezi nimi i Dacjuk nebo Weber

26. června 9:00

David Zlomek

Pavel Dacjuk a Shea Weber jsou dvě ze sedmi osobností, které byly v úterý zvoleny do Síně slávy hokeje. Tito dva byli přijati hned v prvním roce, kdy to bylo možné. Kromě nich se mezi hokejovou smetánku zařadí také bývalý útočník Jeremy Roenick a někdejší útočnice ženské reprezentace Spojených států Natalie Darwitzová a Krissy Wendellová-Pohlová.

V kategorii stavitelů byli zvoleni bývalý generální manažer David Poile a současný výkonný viceprezident NHL pro hokejové operace Colin Campbell. 

Dacjuk odehrál v NHL 14 sezon, všechny v Detroit Red Wings. Během své kariéry zaznamenal 314 gólů a 604 asistencí. 

„Měl jsem ve svém dosavadním hokejovém životě štěstí," řekl Dacjuk. „Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mi na mé cestě pomohli."

Shea Weber odehrál v NHL 16 let, z toho 11 v Nashville Predators a pět v Montrealu Canadiens. V kariéře odehrál 1 038 zápasů, ve kterých zaznamenal 224 gólů a 365 asistencí. Weber také získal s týmem Kanady dvě zlaté olympijské medaile v letech 2010 a 2014 a zlato z mistrovství světa v roce 2007.

Jeremy Roenick odehrál v NHL 20 sezon a byl členem pěti různých týmů. Roenick, jenž byl v roce 1988 draftován z 8. místa, zahájil kariéru v Chicagu Blackhawks, poté hrál za Phoenix Coyotes, Philadelphii Flyers, Los Angeles Kings a San Jose Sharks. Roenick během své kariéry vstřelil 513 gólů.

„Jsem tak šťastný, že ani nedokážu dostatečně poděkovat všem, kteří mi na této cestě pomohli," řekl Roenick. „Nemám slov, což se mi nikdy nestává. Překonání této poslední hokejové mety pro mě znamená strašně moc."

Colin Campbell pracoval posledních 25 sezon v NHL v oblasti hokejových operací, rozhodčích a centrálního skautingu. V roce 1994 vyhrál Stanley Cup jako asistent trenéra New York Rangers.

David Poile působil v letech 1997 až 2023 jako generální manažer v Nashville Predators a v letech 1982 až 1997 ve Washingtonu Capitals. Po ročníku 2017/18 se Poile stal nejdéle sloužícím GM v historii NHL. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.