bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Špatné zprávy pro trápící se Minnesotu. Její kapitán musí na dvě operace

19. ledna 9:30

Jan Vojkůvka

Minnesota, která se na začátku roku 2024 herně trápí a sbírá jednu porážku za druhou, se bude muset až do konce sezony obejít bez pomoci svého kapitána. Obránce Jared Spurgeon, jenž posledních osm zápasů kvůli zranění nehrál, bude muset podstoupit hned dvě operace, což jej pro zbytek ročníku vyřadí z kádru.

Čtyřiatřicetiletý Spurgeon má v této sezoně nebývalou smůlu. Zmeškal kvůli zranění začátek sezony a vrátil se na led až po třinácti odehraných zápasech. Od té doby ale stihl nastoupit jen k 16 utkáním, když sedm zápasů vynechal v prosinci a naposledy se na ledě objevil 2. ledna proti Calgary.

Další zápasy však už v probíhajícím ročníku nepřidá. Ještě před čtvrtečním utkáním proti Tampě totiž Wild vydali prohlášení, podle něhož jejich kapitána čekají dvě operace.

Spurgeon napřed podstoupí 6. února operaci kyčelního kloubu, načež jej čeká o čtyři týdny později blíže nespecifikovaná operace zad. Podle informací by měl být Spurgeon připraven pro návrat k hokeji před začátkem zářijového tréninkového kempu.

Pro Minnesotu je dlouhodobé zranění Spurgeona obrovskou komplikací. Zkušený Kanaďan, který je uprostřed sedmileté smlouvy na 53 milionů dolarů, je totiž jedním z nejlepších hráčů mužstva. Přestože odehrál jen 16 zápasů, dokázal v nich poctivě plnit své obranné povinnosti, k čemuž zapsal také pět asistencí a především pět kladných bodů v účasti na ledě (čtvrtý nejlepší v rámci týmu).

Wild, kteří mají v této sezoně hodně nestabilní defenzivu a inkasovali ve 44 zápasech už 151 branek, umístili Spurgeona na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. Díky tomu mají nyní pod platovým stropem prostor okolo pěti milionů, které může vedení organizace teoreticky využít k posílení obrany.

Je přitom jasné, že by to Minnesota potřebovala jako sůl. Od 2. ledna, kdy Spurgeon hrál naposledy, totiž inkasovala v osmi zápasech 35 branek. I kvůli tomu Wild prožívají hodně krušné období, během něhož prohráli devět z posledních jedenácti zápasů a propadli se na 13. místo Západní konference s devítibodovou ztrátou na elitní osmičku tabulky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.