bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Téma Světového poháru znovu otevřeno. Hráči chtějí, někteří manažeři se brání

24. března 2023, 10:00

David Zlomek

Ožehavé téma je zase na scéně. Oheň rozdmýchal nedávno skončený mezinárodní šampionát v baseballu, kde byla k vidění i česká reprezentace. Američanům to totiž zase ukázalo, jak to vypadá, když se setkají nejlepší hráči na jednom místě. A debata začala.

A ozval se ten nejpovolanější. Connor McDavid je největším jménem NHL, jeho slovo má dlouhodobě váhu. 

„To baseballové mistrovství bylo super. V hokeji se o to pereme už dlouho, že?“ zeptal se řečnicky před novináři. „Každý tady teď o baseballu mluví. Hokeji tohle dlouho chybí. A o to celou dobu prosíme.“

V dohledné době se však nic takového konat nebude. Borci z NHL vynechali dvě poslední olympiády, nad tou další visí otazník jakbysmet. Co se Světového poháru týče, ten příští rok neuvidíme NHL totiž vyčkává na Rusko.

S tím, že se elitní hráči k těmto událostem nesjíždí, ale nemají problém někteří manažeři. Naopak. Někteří se totiž na posledním setkání generálních manažerů měli vyjádřit ve smyslu, že kvůli obavám z únavy a zranění je vlastně dobře, že se velké mezinárodní události nekonají.

Například Lou Lamoriello byl o něco specifičtější. Dle Darrena Dregera uvedl, že pokud by se měl Světový pohár konat, pak v září před sezonou a tréninkovými kempy. Není ale sám. Dle stejného novináře má stejný názor většina šéfů, jelikož únorový termín je nevhodný například kvůli uzávěrce přestupů.

Zde by ale mohlo dojít ke kolizi s hráčskou asociací NHLPA, jelikož její zástupci si vytyčili konkrétní termín, a sice února 2025.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.