bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Thornton nadále Žralokem. San Jose se upsal na rok

2. července 2017, 15:45

David Motloch

I přes poslední spekulace o odchodu zkušeného veterána našel Joe Thornton se svým nynějším zaměstnavatelem společnou řeč. Jednání skončilo kompromisem. San Jose si chtělo vousatého Kanaďana udržet, Thornton zase požadoval smlouvu na tři roky. Výsledkem se stala roční smlouva na 6,5 milionů dolarů.

Bez smlouvy Joe Thornton nezůstal dlouho. Jen několik hodin po otevření trhu s volnými hráči se Thornton dohodl na roční smlouvě se San Jose, jeho staronový tým by mu měl vyplatit mezi šesti a šesti a půl miliony dolarů.

Finanční stránka kontraktu nebyla zveřejněna oficiálně, přičemž nepotvrzené zdroje hovoří právě o výše zmíněném rozptylu.

Již osmatřicetiletý hokejista patří do týmu Žraloků pěknou řádku let. V posledním ročníku ale zaznamenal ze svého osobního hlediska jednu z nejhorších sezón. 50 bodů proložil sedmi brankami a 43 asistencemi, čímž jednoznačně dokázal, v čem tkví Thorntonova hlavní zbraň – přihrávka na gól. 

Je trochu ošemetné hovořit o špatném ročníku rodáka z kanadského Londonu. Získat 50 bodů ve 38 letech, to by „Jumbo Joeovi” záviděl leckterý třicátník. Jenom tím potvrdil, o jak výjimečném hokejistovi je řeč. Thornton vede klubovou statistiku v počtu nasbíraných asistencí (722), +/- (181) a přesto že není rozený kanonýr, je aktuálně třetím nejlepším střelcem Sharks v historii (215 branek).

V uplynulé sezóně ke svým milníkům přidal jeden velmi významný. Stal se totiž třináctým hokejistou v historii NHL, který v soutěži nasbíral přes tisíc asistencí. Zbylý počet dokázal seskupit ještě u svého dřívějšího zaměstnavatele z Bostonu. Za jiné kluby Thornton v NHL nehrál, čímž jde sám o sobě proti trendu současného hokeje, kdy se přílišné „klubáctví” až tak často nenosí.

Pochopitelně chtěl generální manažer Doug Wilson takového hráče podepsat pod novou smlouvu, dlouho se ale hovořilo, že obě strany nenajdou kvůli odlišným pohledům společnou řeč. Ve hře bylo údajně především Los Angeles Kings, které se o služby kanadského veterána mělo zajímat. LA by ale těžce řešilo problémy s platovým stropem, a tak i to byl zřejmě jeden z důvodů, proč Thornton nezakotvil u největšího rivala Sharks.

Podpis Joe Thorntona by mohl rozhýbat vody vyjednávání i u dalšího veterána Žraloků Patricka Marleaua. Doposud vedení kalifornského celku podepisovalo jinde. Na další období si pojistilo brankáře Martina Jonese a obránce Marca-Edouarda Vlasice. Doug Wilson tím dává jednoznačně najevo, že se snaží udržet současné složení mužstva pohromadě. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.