bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Trenér v masce! Nejstarší gólman pokračuje, Anderson si plácl s Buffalem

1. července 2022, 15:00

Tomáš Zatloukal

Pro mladý a perspektivní kádr Šavlí je tak trochu tátou. Aby ne, vždyť je mu už jednačtyřicet, v NHL odčapal 19 sezon a s manželkou Nicholle má dva školou povinné syny. Oplývá tunou zkušeností, hokejových i životních, které v buffalské kabině a také přímo během zápasů, kdy při přerušeních jezdívá ke střídačce, rád sdílí a předává. Jeho mentorskou činnost označil trefně kouč Don Granato: "Craig je svým způsobem dalším trenérem." A zůstane jím i v sezoně 2022/2023.

"Jedna z nejzábavnějších sezon, co jsem zažil."

Americký veterán o své štaci v Buffalu mluví nadšeně, v superlativech. Možná i díky tomu, že si nejspíš zahrál víc, než po turbulentním angažmá u washingtonských Capitals předpokládal. Naskočil do 31 mačů a generální manažer Kevyn Adams povídal: "Když stál mezi třemi tyčemi, dával nám šanci zvítězit."

Jen o šest let starší funkcionář dal svými slovy jasně najevo, že Anderson nebyl pro Sabres důležitý jen díky své přátelské, uklidňující povaze a coby dokonalý "vychovatel" pro dříve narozené spoluhráče. Bývalé opoře ottawských Senátorů to pořád chytalo, rozhodně líp než Dustinu Tokarskimu s Malcolmem Subbanem.

Adams odměnil Andersona roční smlouvou na 1.5 milionu dolarů. Očekává od něj, že pomůže odemknout potenciál nadějného Fina Ukka-Pekky Luukkonena a zároveň bude Buffalo jistit na ledě v solidní porci zápasů.

Tokarski, Subban i Michael Houser jsou údajně na odchodu, byť se prostřední jmenovaný stal díky jednomu ze zákroků sezony i pěveckému výkonu miláčkem publika a moc si přál zůstat. V Adamsových plánech ale pravděpodobně nefiguruje. Přednost dostal Anderson, který si mimochodem 11. března připsal 300. výhru v kariéře.

Coby 39. gólman v dějinách NHL, při emotivním návratu Jacka Eichela do arény nedaleko Niagarských vodopádů.

Známý milovník motorsportu je momentálně zaparkovaný na čísle 308, v historické tabulce před ním najdete finský trojblok Rask, Kiprusoff, Lehtonen. Předjede je v cílové rovince své hokejové pouti?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.