bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepoučitelný Ničuškin. Údajně neprošel testem na drogy, půl roku nesmí hrát

14. května 10:00

David Zlomek

Útočník Colorada Avalanche Valerij Ničuškin byl zařazen do třetí fáze programu pomoci hráčům NHL. Podle Adriana Datera, reportéra, který přinesl informaci jako první, měl Rus neprojít testem na drogy. Toto ale NHL dle očekávání nepotvrdila.

Ničuškin bude podle podmínek asistenčního programu suspendován bez nároku na plat na dobu minimálně šesti měsíců. Poté bude moci požádat o obnovení činnosti.

ESPN píše, že program pomoci hráčům má čtyři fáze. Fáze 1 je první hospitalizace, za kterou nehrozí žádný trest. V rámci 2. fáze, jež následuje po porušení léčebného plánu 1. fáze, může být hráč během aktivní fáze léčby suspendován bez nároku na plat a poté má nárok na obnovení léčby.

V etapě 3, která následuje po porušení plánu léčby v etapě 2, je hráči uložen trest pozastavení činnosti bez nároku na plat po dobu nejméně šesti měsíců a poté může získat nárok na opětovné zařazení.

Fáze 4, která následuje po porušení plánu léčby fáze 3, znamená pozastavení činnosti na dobu nejméně jednoho roku a obnovení činnosti není zajištěno.

Pro Ničuškina bude tato absence v týmu Avalanche již třetí za posledních 13 měsíců.

Ta poslední přišla v polovině ledna, kdy byl z blíže nespecifikovaných důvodů přijat do programu pomoci hráčům. V době jeho absence bylo oznámeno, že bude mimo hru na dobu neurčitou.

Ničuškin se koncem února vrátil do tréninku a 8. března i do sestavy při výhře 2:1 v prodloužení proti Minnesotě.

Poprvé chyběl Avalanche loni v dubnu, kdy vynechal závěrečných pět zápasů série prvního kola, která skončila prohrou Avs se Seattlem.

V době jeho absence tým uvedl, že Ničuškin chybí z osobních důvodů. Jeho absence přišla poté, co policisté odpoledne před třetím zápasem čtvrtfinálové série mezi Avalanche a Krakenem reagovali na telefonát z hotelu týmu v Seattlu.

Když se Avalanche vrátili na předsezonní kemp, Ničuškin řekl: "Myslím, že bychom to měli uzavřít. Je nová sezona, musíme se na ni soustředit."

Otázkou je, co bude nyní dál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.