bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vancouvere, připrav se na zemětřesní. V bezpečí není nikdo

17. ledna 2023, 15:00

David Zlomek

Pokud se kronikář Vancouveru rozhodne kompletně vynechat sezonu 2022/23 v podání Canucks, nebude se mu nikdo divit. Obrovský chaos nebo spousta skandálů? To jsou jen dvě slovní spojení z mnoha, které se nabízí. Prezident organizace přiznává, že to takto dál nejde.

„Když jsem sem přišel, věděl jsem, že to bude velká výzva,“ řekl na pondělní tiskové konferenci prezident Jim Rutherford. „Říkal jsem si, že nějaké menší řezy tenhle tým potřebuje. Ale kdybyste se zeptali, jestli jsem změnil názor, tak ano. Ty řezy totiž budou muset být obří.“ 

Není se čemu divit. To, co se v posledních měsících ve Vancouveru děje, je opravdu jeden velký chaos. 

Pár příkladů?

V létě Canucks za velké peníze podepsali Brocka Boesera. Hned na podzim se stal nechtěným a jeho agent dostal povolení jednat s ostatními týmy. 

Velkou odměnu a dlouholetý kontrakt dostal i J. T. Miller. Tomu se podzim vůbec nepovedl, nejvíce v poslední době zaujal, když seřval vlastního gólmana, za což údajně v šatně schytal velkou kritiku.

Podivuhodná je také situace kolem Bo Horvata. Kapitán Canucks bude v létě bez smlouvy. Jelikož Kosatky nemají místo pod stropem, bude muset jít. Je otázkou, na co vedení čeká. Čím blíž je uzávěrka přestupů, tím jeho hodnota klesá.

Na hlavu postavená byla i situace kolem Tannera Pearsona. Ten během tří měsíců prošel třemi operacemi ruky. Očividně operace nevyšly, jak měly. Sezona pro něj skončila. „Je mi ho líto, s celou situací se naložilo špatně,“ řekl k tomu například Quinn Hughes. 

Jednoduše řečeno, takhle se to asi dělat nemá. Ví to i sám Rutherford. „Jsem zklamaný z práce, kterou jsem tu zatím odvedl,“ přiznal. 

A prozradil, co od Canucks čekat v dohledné době: „Ne kompletní přestavba, spíš předělání kádru. Rádi bychom získali hráče, kteří pomohou týmu tak za čtyři roky. Rád bych přivedl třeba mladé hráče, kterým úvodní sezony v lize nevyšly tak, jak si představovali. Prostě jim dát druhou šanci.“

Jinými slovy, žádná totální výprodej, spíše trpělivé doplnění kádru o mladé borce. Klíčové bude i zbavit se špatných smluv.

Kapitolou samu pro sebe je i pozice trenéra. Nedá se očekávat, že Bruce Boudreau bude trenérem ještě extra dlouho. Canucks jsou údajně v pokročilých jednáních s někdejším trenérem Arizony Rickem Tocchetem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.