bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Začíná nová kapitola! Cítím se zase jak kluk, směje se Stamkos

23. září 12:30

David Zlomek

Steven Stamkos se usmíval ve žluté mikině Nashvillu Predators, jen pár minut poté, co opustil led po prvním tréninku svého nového týmu. Na tohle si ještě nějakou dobu bude muset zvykat on i fanoušci. „Připadal jsem si zase jako kluk, když vylezešna led a jen tak si osahává okolí,“ řekl Stamkos.

„Je tu skvělá parta kluků, takže je to o to jednodušší,“ řekl Stamkos o svém novém začátku.

Bude třeba si zvyknout na nové spoluhráče, herní styl i systém. „Na některé věci se snažím přijít,“ dodal Stamkos. „Celou kariéru jsem byl na jednom místě, takže jsem si byl jistý v tom, co dělám, prostě to je přirozené.“

Stamkos strávil část svého prvního tréninku v Nashvillu na křídle ve formaci s Tommym Novakem a dalším novým útočníkem Predators Jonathanem Marchessaultem. Stamkos, Marchessault a obránce Brady Skjej podepsali s klubem smlouvu v den otevření volných hráčů, který kapitán Roman Josi a útočník Ryan O'Reilly přirovnali k Vánocům. „Je fajn vidět ty kluky v dresech Preds,“ řekl Josi.

Predátoři od sezony 2017/18 nepostoupili z prvního kola play-off a Trotz řekl, že velké přestupy řešily doplnění týmu o rozené vítěze. Jako je Stamkos, který v minulé sezoně pošesté v kariéře nastřílel 40 gólů. „Udělali jsme něco, co se v lize dělá dost těžko,“ řekl Trotz o mnoha letních tazích. „Uvidíme, jestli se nám podaří stát se hrozbou.“

Je ještě brzy, ale Stamkosovi se zatím líbí, co vidí.

„Očekávání jsou letos asi trochu vyšší,“ uznal. „Ale víme, že to, že to na papíře vypadá dobře, ještě moc neznamená – musíte odvést kus práce. Začátek je ale dobrý, líbí se mi to.“

Stamkos se s manželkou a třemi malými dětmi přestěhoval do Nashvillu v srpnu a ve městě je už asi měsíc.

„Abych byl upřímný, šlo to mnohem lépe, než jsem si představoval,“ řekl o zabydlování v Nashvillu. Pomohl mu dlouholetý kamarád Luke Schenn, který Stamkosově rodině pomáhal s poznáváním města. Schenn a Stamkos spolu v Tampě vyhráli dva poháry, a právě Schenn mu řekl, co může očekávat.

„Co se týče Stammera, myslím tím, že jsem ho sem úplně nenalákal, jen jsem mu sdělil fakta,“ řekl Schenn a dodal, že organizace měla štěstí, že se Stamkos rozhodl tak, jak se rozhodl. „Ve žlutém se mi líbí,“ řekl Schenn s úsměvem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.