bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Veřejné tajemství? Se Sutterem jsme si nesedli, přiznává Huberdeau

4. května 2023, 8:10

Tomáš Zatloukal

To téma se skloňovalo prakticky celou sezonu. Z vícero indicií bylo zjevné, že si svérázný a zároveň úspěchy ověnčený kouč Darryl Sutter a tuze štědře placená superhvězda Jonathan Huberdeau nepadli do noty. Frankofonní Kanaďan teď vše veřejně potvrdil. S odzbrojující upřímností.

Rád se mazlí s pukem, spíše kotouč podrží, než nahodí, s menším gustem už osekává a provokuje soupeře.

Tak by se dal, byť jde pochopitelně o zkratku, popsat Huberdeauův herní projev.

Už kvůli němu bylo zaděláno na to, že se Sutterovi, náročnému trenérovi, co má rád výbušné typy, kteří na ledě pro něj umřou, nebude devětadvacetiletý forvard zamlouvat.

Stalo se, oba pánové, v sezoně 2022/23 klíčové figury v kabině calgarských Flames, si nerozuměli ani lidsky. „Mezi námi to opravdu neklapalo. A neseděl mi ani herní styl, jaký chtěl Darryl praktikovat. Do toho můj hokej nezapadal,“ pověděl Huberdeau.

Ten stanovil smutný rekord NHL, když letos zapsal o 60 bodů méně než v předchozím ročníku (kdy udělal 115 bodů).

Obrovské zklamání, to Huberdeau dobře ví.

Bude pod tlakem, aby tribuny přesvědčil, že stál za obří balík a že prvotní nezdar byl zaviněn neshodami se Sutterem. Začne mu osmiletá smlouva na 84 milionů dolarů a on se bude chtít vytáhnout: „Nový trenér mi pomůže. Vrátí se mi sebevědomí a má hra se zvedne.“

Je pravda, že mu Sutter, loňský vítěz Adamsovy trofeje pro top kouče NHL, ubral hodně času na ledě (v průměru přes dvě minuty). A je také fakt, že vícekrát nechal Huberdeaua zaparkovaného na střídačce ve zlomových okamžicích zápasu i sezony.  

I kvůli vzájemnému nepochopení mužů, co načali spolupráci coby velebení a veleúspěšní machři a končili ji jako proklínaní viníci calgarské mizérie, neprošly Plameny do play-off.

Teď zavládnou jiné pořádky. Pryč je Sutter i generální manažer Brad Treliving, který výsledkový krach bral jako osobní selhání. Huberdeau mu může děkovat za královské podmínky a je jen na něm, aby ukázal, že si pohádkový kontakt zasloužil. Půjde do toho pod novým velením.

A s velkou vervou. Je málokdo napříč NHL bude chtít tolik předvést, že v něm chyba nebyla.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.