bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Výhra pro všechny? Oilers si udělali místo, Red Wings získali solidní borce za nic

30. června 2023, 12:00

David Zlomek

Letošní draft byl pro hokejové fajnšmekry, kteří mají rádi výměny a zajímavé podpisy, spíše zklamáním. Jednou z mála výměn, která zaujala, byla ta mezi Edmontonem a Detroitem. Profitovat z ní mohou asi úplně všichni.

Oilers totiž do Detroitu poslali dvojici hráčů, kterých se chtěli zbavit. Novými členy organizace Red Wings jsou Kailer Yamamoto a Klim Kostin. Protihodnota? Žádná! Alespoň zatím, oficiálně se uvádí fráze o budoucím vyrovnání.

Je jasné, co tímto trejdem svých dvou křídel Oilers zamýšlí. Hlavním cílem bylo uvolnit místo pod platovým stropem. Yamamoto má na další rok plat ve výši 3,1 milionu dolarů.

Na druhou stranu Kostin je chráněným volným hráčem, který bude jednat o novém kontraktu poté, co mu vypršela vstupní smlouva, nicméně vedení Oilers se bálo arbitráže, případně vysokých nároků.

„Několikrát jsem mluvil s agentem Klima Kostina. Nakonec jsem věděl, že se nám nepodaří najít způsob, jak ho udržet. Takže jsem musel hráče vyměnit,“ řekl Holland k jednání. „Steve Yzerman měl o Klima Kostina velký zájem a samozřejmě hrály roli ty tři miliony dolarů za Yamamota, musel jsem získat nějaký prostor pod stropem.“

Právě tyto velké platy by Oilers absolutně nehrály do karet. Proč? Místo pod stropem bude jako tradičně velmi napěchované, navíc v létě potřebují prodloužit smlouvu s obráncem Evanem Bouchardem, což nebude levná záležitost. Pochopitelně bude také potřeba zalepit díry v ofenzivě.

A co Detroit? Yamamoto je platným hráčem do druhého či třetího útoku. Pokud zůstane zdravý, bude platným hráčem. Red Wings navíc nemusí řešit starosti s platovým stropem. Kostin je trochu jiný hráč. Je větší, drsnější a má talent na zakončení.

Red Wings neměli důvod návrh výměny nepřijmout. Získává dva velmi solidní hráče, kteří tolik nestojí a kteří nemají dlouhodobé kontrakty. Navíc se Yzerman a spol. nemuseli ničeho vzdát. 

Výzvou pro Oilers teď bude najít levné útočníky, kteří zapadnou do třetího či čtvrtého útoku. Chráněným volným hráčem je navíc Ryan McLeod, na volný trh může odkráčet trojice Nick Bjugstad, Mattias Janmark a Devin Shore. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.