bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winnipeg získal z Nashvillu Niederreitera. Autor 18 branek stál volbu ve druhém kole v draftu

26. února 2023, 9:45

Jan Vojkůvka

Winnipeg Jets hlásí pro boj o postup do play-off velmi zajímavou akvizici. Z Nashvillu přivádí zkušeného švýcarského střelce Nina Niederreitera, jenž má smlouvu do konce příští sezony. Cena za takového hráče je přitom velmi zajímavá - pouze volba v druhém kole draftu 2024.

Winnipeg měl v této sezoně poměrně často problémy v koncovce. Dlouhou dobu patřila ofenziva Jets spíš k průměru a kanadský celek zápasy vyhrával zejména kvalitní defenzivou. Byť se to v průběhu sezony o poznání zlepšilo a hlavní opory se rozstřílely, bylo zřejmé, že pokud chtějí Jets na nějakém postu posílit, budou se poohlížet po dobrém střelci na křídle. 

Takového muže nakonec našli v Ninu Niederreiterovi, kterého v sobotu přivedli z Nashvillu. Za švýcarského forvarda, jenž v této sezoně vsítil v 56 zápasech 18 branek, zaplatili přijatelnou protihodnotu. Tou je volba ve druhém kole draftu 2024. Za to získali hráče v nejlepších letech, který už v šesti sezonách překonal hranici 20 branek a v probíhajícím ročníku má našlápnuto, aby překonal i své dosavadní maximum, kterým je 25 branek ze sezony 2016/17, kdy hrál za Minnesotu.

Třicetiletý útočník je platným hráčem pro přesilovky, ale jeho velká síla spočívá v tom, že si dokáže tvořit velké šance při hře v pěti proti pěti. Navíc má smlouvu jen na 4 miliony dolarů, a to ještě pro příští sezonu. Winnipeg tedy nebude muset v příštích měsících řešit, jestli Niederreitera prodloužit (a za kolik), ale bude si moci spolupráci se Švýcarem pořádně vyzkoušet, než se rozhodne, jak s ním naloží dál. 

Tato výměna, která v sobotu mezi Winnipegem a Nashvillem proběhla, naznačila dvě věci. Na jedné straně Winnipeg potvrdil, že hodlá ještě posilovat, pokud se objeví dobrá příležitost. Příchodem Niederreitera si totiž kanadský tým stále ponechal poměrně výrazný prostor pod platovým stropem. Podle webu Capfriendly Jets stále zbývá v rozpočtu 4,7 milionu dolarů, se kterými může generální manažer Kevin Cheveldayoff operovat. 

Winnipeg se v tuto chvíli nachází na druhém místě Centrální divize, pouhý bod za vedoucím Dallasem. V minulé sezoně v play-off scházel a vedení týmu nehodlá stejný neúspěch opakovat. 

Na straně druhé pak tato výměna potvrdila, že Nashville je naopak smířený s možností, že po osmi letech bude v bojích o Stanley Cup scházet. Poté, co na tři měsíce skončil na marodce Ryan Johansen, jenž musel na operaci, se muselo vedení Predators rozhodnout, jak se zbytkem sezony naložit. Pozice týmu není zrovna lichotivá, ztrácí v Západní konferenci sedm bodů na divokou kartu. A David Poile se rozhodl prodávat. 

Trejd Niederreitera by přitom nemusel a neměl být jediným odchodem z Nashvillu. Počínání této organizace až do trade deadline bude zajímavé sledovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.