bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Winter Classic počtrnácté. Penguins vyzvou Bruins ve Fenway Parku

2. ledna 2023, 19:00

Jan Vojkůvka

Pondělní program zámořské NHL si připravil pro fanoušky nejslavnější hokejové ligy světa opravdovou lahůdku. Ve Fenway Parku se uskuteční populární Winter Classic, v němž se představí hokejisté Bostonu Bruins a Pittsburghu Penguins. Na své si tak přijdou i příznivci českých hokejistů.

Winter Classic se pořádá pravidelně od roku 2008. Podruhé v historii se bude toto utkání pod otevřeným nebem hrát ve Fenway Parku, svatostánku Bostonu Red Sox. Poprvé se v tomto dějišti konalo Winter Classic v roce 2010 a Boston Bruins tehdy udolal 2:1 po prodloužení Philadelphii Flyers.

Už tehdy za Boston váleli Patrice Bergeron a David Krejčí, kteří budou aktéry i letošního dostaveníčka ve Fenway Parku. Bruins tentokrát budou hostit Pittsburgh, kteří si Winter Classic zahrají potřetí v historii (doposud mají bilanci jedné výhry a jedné porážky). Bruins oproti svým soupeřům budou hrát lednovou bitvu pod otevřeným nebem už počtvrté (bilance 2-1).

Favoritem zápasu by za normálních okolností byl Boston, který v této sezoně válí, ze 36 zápasů vydoloval už 60 bodů a je lídrem celé ligy, ale WC je specifické utkání. Duel může výrazně ovlivnit počasí, ne každému hráči přitom sedne venkovní prostředí. Jisté však je, že fanoušky čeká pikantní zápas. První vzájemné klání obou soupeřů, které se hrálo v listopadu, přineslo hned 11 branek a Boston vyhrál na ledě soupeře 6:5 po prodloužení.

Duel, který začne ve 20 hodin, udělá radost i fanouškům českých hokejistů. Je jisté, že do utkání zasáhnou minimálně čtyři. Na straně domácích se očekává opět spojení české formace Davidů Krejčího s Pastrňákem a Pavla Zachy. Na straně Pittsburghu pak nebude v obraně scházet Jan Rutta.

Program NHL ale bude pokračovat i po půlnoci, a to celkově dvěma zápasy. Od tří hodin ráno se spolu střetne podruhé v sezoně Colorado a Vegas. V říjnovém prvním vzájemném utkání uspělo Colorado na ledě soupeře 3:2.

O hodinu později pak přivítá druhý nejhorší tým celé NHL Anaheim Ducks na svém ledě Philadelphii, která odehraje už pátý zápas aktuálního tripu. V posledních dvou duelech proti San Jose a Los Angeles dokázali Flyers vyhrát a protáhnout vítěznou šňůru na tři zápasy by s ohledem na jejich výkony v této sezoně byl obrovský úspěch.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.