bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Za šílený zkrat přišel trest. Andersson vyfasoval čtyřzápasovou suspendaci

22. října 2023, 11:00

Jan Vojkůvka

Absolutně zbytečný a nic neřešící zákrok, kterého se dopustil Rasmus Andersson v posledních sekundách zápasu s Columbusem proti Patrikovi Lainemu, má svou dohru. S odstupem necelých 24 hodin došlo k rychlému zasedání disciplinárky (NHL's Department of Player Safety), která obránce Calgary potrestala čtyřzápasovou suspendací za napadení soupeře.

Calgary, které prohrálo v noci na sobotu s Columbusem 1:3, se v závěru snažilo ještě něco s výsledkem udělat za pomoci odvolání brankáře. Plamenům se ovšem nepovedlo vsítit ani kontaktní branku, což dost možná popudilo obránce Rasmuse Anderssona, který si potřeboval svou frustraci vybít.

V posledních sekundách zápasu, kdy už bylo zřejmé, že Calgary nedokáže s výsledkem nic provést, doslova vletěl do Patrika Laineho, aby mu zabránil ve střele přes polovinu kluziště, a ve výskoku ho nemilosrdně sestřelil na modré čáře. Za tento zkrat obdržel po závěrečné siréně pětiminutový trest za faul loktem a také osobní trest.

Laine si ze zákroku soupeře odnesl zranění v horní polovině těla a neodcestoval s Columbusem k sobotnímu utkání v Minnesotě. I to nejspíš bylo důvodem, proč se liga neohlížela za tím, že Andersson byl doposud bezúhonný a nikdy nebyl suspendován.

V noci na neděli proběhlo se švédským obráncem slyšení, který od komise vyfasoval čtyřzápasový trest. Andersson kvůli svému zkratu bude muset vynechat zápasy s Detroitem, NY Rangers, St. Louis a Edmontonem. Na led se vrátí až na začátku listopadu na domácím ledě proti Dallasu.

Dle odezvy na sociálních sítích z toho ovšem Andersson nakonec vyšel ještě dobře. Za zákrok v posledních sekundách, za rozhodnutého stavu, kterým navíc přivodil soupeři zranění, si mnozí představovali mnohem vyšší distanc.

Posledním hokejistou, který si musel odpykat čtyřzápasovou suspendaci, byl v roce 2022 Jevgenij Malkin. Toho tehdy liga potrestala za krosček do obličeje Marka Borowieckiho.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.