bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zbláznil se? Mangiapane chtěl ublížit, za brutální faul dostal trest ve hře

5. listopadu 2023, 16:00

Jan Vojkůvka

Calgary se hrubě nedaří a frustraci se vztekem si hráči tohoto týmu vybíjí různě. Útočník Andrew Mangiapane to ale poněkud přehnal. Za brutální faul na ležícího Jareda McCanna, jemuž chtěl viditelně ublížit, dostal v zápase proti Seattlu trest ve hře a může počítat s dalším trestem od disciplinární komise.

Jsou nejrůznější druhy faulů. Některé jsou standardními prohřešky, jiné jsou za hranicí mezí, ale aspoň vyplývají ze hry. A pak jsou takové, které mají za cíl ublížit, zranit a s férovou tvrdostí nemají nic společného.

Přesně takového faulu se dopustil v sobotním utkání proti Seattlu Andrew Mangiapane z Calgary. V deváté minutě zápasu se před ním otevřela možnost střílet do odkryté branky, když byl brankář Grubauer mimo brankoviště, jenže Mangiapane toho nevyužil. Jeho střelu zblokoval obětavým skokem Jared McCann, který posléze nechtěně vjel svým tělem do nohou soupeře.

Mangiapane zavrávoral, na puk pod McCannem neviděl a pak přišlo totální zatmění. Nad soupeře ležícího na břiše se postavil a krosčekem do zátylku mu přimáčkl obličej proti ledu. Zcela zbytečný zákrok, kterým si chtěl možná vybít frustraci a toužil soupeři ublížit. McCann odnesl faul krvavým šrámem, do zápasu se ale po krátké absenci vrátil.

Na celé situaci je přitom nejšílenější fakt, že Mangiapane se snažil udržet rovnováhu poté, co do něj ležící McCann vjel, a měl tak možnost přemýšlet, co udělá. Nebyl to okamžitý nápad, reflexivní ohnání se, či něco podobného. Nejspíš chtěl soupeře krosčekovat pouze do zad a netrefil se. To jej však neomlouvá a po zásluze v utkání skončil.

Rozhodčí mu prvně udělili pětiminutový trest za krosček, byli si tedy moc dobře vědomi zbytečnosti a brutálnosti jeho faulu. Po kontrole videa svůj výrok nakonec změnili na trest ve hře a poslali útočníka Calgary do kabiny.

Mangiapane přitom není typem zákeřného hráče. Během své kariéry ještě neobdržel ani jednu pokutu, natož aby byl suspendován. To mu může pomoci při vysoce pravděpodobné dohře u disciplinárky, která se jeho zákrokem bude kvůli vyloučení do konce zápasu zabývat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.