bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Zbytečný otřes mozku. MacEwen při bitce zranil Kassiana, Oilers řeší díru v sestavě

9. října 2021, 8:24

Vojtěch Balon

K naprosto zbytečnému zranění došlo v přípravném utkání mezi Edmontonem a Vancouverem. Bourač Zack MacEwen, který bojuje o místo na soupisce Canucks, ve čtvrtečním duelu vyzval na pěstní souboj zkušenějšího Zacka Kassiana. Urostlý ochránce edmontonských hvězd dostal v bitce naloženo, načež se bez helmy svalil k ledu a chvilku zůstal v bezvědomí.

MacEwen si okamžitě uvědomil, že to s jeho sokem nevypadá dobře, a okamžitě spolu s rozhodčími zavolal zdravotníky. Kanadský křídelník odjel z ledu po svých, byť se studeným ručníkem na hlavě. Kassian nakonec utrpěl lehčí otřes mozku a dle slov trenéra Davea Tippetta si odnesl z bitky velkou bouli na hlavě, o nic vážného by se jednat nemělo.

Vypadá to ale, že pár zápasů bude Kassian Tippettovi chybět. Oilers tak vznikla na postu pravého křídelníka díra, tento post byl už před zraněním Kassiana jedním ze slabších článků albertského celku.

Kassian se během přípravy solidně sehrál s novými parťáky Derekem Ryanem a Warrenem Foegelem, spolu vytvořili výbornou defenzivní formaci. Tippettovi navíc bude dlouho chybět také Josh Archibald, který trpí myokarditidou (zánětem srdeční svaloviny) v důsledku onemocnění koronavirem. Vypadá to, že univerzál Foegele se bude muset přesunout z levého křídla na pravé a jeho původní pozici zaujme někdo z širšího kádru (jmenovitě nejspíš Devin Shore nebo Brendan Perlini).

"Bylo mi z toho špatně, vidět mého parťáka ležet bezvládně na ledě," přiznal po utkání Derek Ryan. "Slyšel jsem ale, že bude v pořádku," dodal. "Je to strašidelné, nejspíš k tomu vůbec nemuselo dojít," uznal obránce Canucks Quinn Hughes.

Zacka Kassiana čeká už sedmá sezóna v dresu Oilers. Nastoupí do ní už od začátku?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.