bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

20 fíků pro Pastu! Český kanonýr je v ráži, v roce 2022 vládne celé NHL

25. ledna 2022, 13:17

Tomáš Zatloukal

Bídné období je minulostí, David Pastrňák zase rozdává radost českým fanouškům! Proti anaheimským Kačerům se blýskl dvěma body, včetně jubilejní dvacáté trefy v sezoně. Na tuto metu dosáhl havířovský rodák už pošesté za sebou! Podstatnější je ovšem náramná forma, v jaké vyhlášený šutér hraje. V lednu nasázel už 13 gólů, nejvíc ze všech hráčů zámořské profiligy! Je rok 2022 rokem Pasty? Asi málokterý čtenář NHL.cz by proti takovému scénáři protestoval.

Co se v Bostonu přes Vánoce přihodilo, že se Pastrňák takhle rozjel?

Pětadvacetiletému hokejistovi nepochybně pomohlo, že strávil svátky po boku nejbližších. Přijeli za ním máma, brácha a jeden z plejády kamarádů. Relaxovali při vaření, soutěžili mezi sebou, sázeli se. Dokonalý recept na vyčištění hlavy.

Druhým důvodem, proč se Pasta v lednu rozparádil, budiž rozhodnutí Bruce Cassidyho. Kouč Medvědů přesunul Pastrňáka do lajny s Erikem Haulou a Taylorem Hallem. S jasnou vizí, kreativní hvězdy si spolu vyhoví a přímočarý Fin jim udělá prostor na ledě.

Povedlo se to na výbornou. Hall prožívá nejlepší časy v sezoně, mimo jiné asistoval u pěti ze zmíněného tuctu Pastrňákových branek. "Hraju s ním ohromně rád. Má vytříbené hokejové instinkty. Ví, kam si najet, aby byl volný a zůstal neobsazený," říká Hall o Pastovi.

Fluto Shinzawa z uznávaného webu The Athletic se zabývá pouze Bruins. Bostonský hokej má v malíku a ve svých posledních textech se zabýval právě probuzením Halla i Pastrňáka. Došel k závěru, že si český snajpr a rychlonohý Kanaďan vzájemně pomohli.

Pastrňáka vytáhly ze střelecké mizérie přesné pasy, Hallovi zase dodalo elán to, že konečně vedle sebe měl hráče schopného zužitkovat jeho nápady. A zároveň ve stejné osobě plejera, co sám umí vytvářet šance. U obou Shinizawa použil výraz "procitnutí."

"Klape jim to spolu. Pasta si umí najít pozici pro střelbu, stejně dobře přihrává, jako pálí," smeká Cassidy před forvardem s osmaosmdesátkou na zádech. Na Pastrňákovi si cení, že nespoléhá jen na talent. "Chodí si pro dorážky, maká na plno," říká o něm.

Ano, i píle a pracovitost je důvodem, proč se Pastrňák dostal zpátky do formy. S Hallem pro sebe vzájemně zafungovali jako katalyzátor. A teď už válí i s jinými kumpány, což krásně ilustruje i tahle česká souhra mezi Pastou a Tomášem Noskem.

Právě ta vedla k oné jubilejní 20. trefě. A že stála opravdu za to!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.