bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Alfieho večer bude ve znamení střetu jeho dvou týmů – Senators a Red Wings

29. prosince 2016, 20:00

Michal Muška

Čtyřiadvacet týmů NHL se dnes představí v akci, mezi nimi i nezastavitelný Columbus, který se může dostat do čela soutěže, zvítězí-li v mrazivém Winnipegu. Famózní sérii výher se pokusí prodloužit i Minnesota proti Islanders, Florida se pokusí vyzrát na Montreal a Calgary přivítá neoblíbený Anaheim. Slavnostní večer se pak chystá v Ottawě, kde bude pod strop vyvěšen dres tamní ikony Daniela Alfredssona.

1:00 Washington Capitals – New Jersey Devils

Ďáblové se po slibném startu trápí a po poslední porážce se silným Pittsburghem klesli na samé dno východní konference. Z posledních deseti zápasů vyhráli Devils jediný a dnes ve Washingtonu rozhodně nebudou favoritem, už jen proto, že posledních sedm vzájemných zápasů s Caps nezvládli. Dnes jim navíc bude chybět jejich ústřední postava Taylor Hall, která zápas vynechá z důvodu zranění v dolní části těla.

Celek z hlavního města Spojených států se stále nemůže vymanit z pozice divoké karty, spíš než nějaká herní krize za to však může nebývalá forma divizních konkurentů. Partě kolem Alexe Ovečkina se v posledních týdnech opravdu daří, poslední zápas ale svěřencům Barryho Trotze nevyšel dle představ, když v Brooklynu podlehli Ostrovanům 4:3. Dnes na domácím ledě ale budou jasným favoritem.

1:00 Buffalo Sabres – Boston Bruins

Los svedl všechny týmy Atlantické divize pro dnešek do vzájemných soubojů a jedním takovým bude duel Bostonu s Buffalem. Půjde o souboj dvou týmů s lepší defenzívou než ofenzívou, v obou činnostech mají ale navrch Medvědi a i proto jsou na tom v tabulce lépe. Do role favorita by Bruins pasovala i statistiku vzájemných zápasů, všech pět klání v roce 2016 totiž ovládli svěřenci kouče Juliena. Současná forma Medvědů však není zrovna dechberoucí, naposledy Boston těsně podlehl suverénním Blue Jackets.

Šavle si naposledy poradily s Detroitem a podíl na tom opět měl nejproduktivnější hráč Sabres Rasmus Ristolainen. Finský zadák nasbíral už 24 bod, z toho více než polovinu v přesilovkách a je tak důležitým prvkem úspěchů Buffala v početních výhodách. Svěřenci Dana Bylsmy jsou v jejich využívání čtvrtým nejlepším týmem, dnešní střet speciálních formací bude ale o to zajímavější, že Bruins jsou pro změnu třetím nejlépe bránícím týmem v oslabení. Interesantní by to mohlo být i opačným směrem, protože zatímco Sabres brání přesilovky soupeře tragicky, Medvědi se v nich prosazují velmi málo.

1:30 Florida Panthers – Montreal Canadiens

Lídr Atlantické divize z Montrealu se dnes představí na ledě Floridy a v bráně bude postrádat svou hlavní hvězdu Careyho Price. Příležitost tak letos pojedenácté dostane Al Montoya, který poslední dvě sezony působil právě na Floridě. Montrealu to na celek z jihu příliš nejde, s Panthers prohráli už pětkrát za sebou, venku navíc Habs letos zdaleka nezáří tak jako doma.

V dresu Floridy se včera v zápase proti Torontu po dlouhé době prosadil Jonathan Marchessault a sesadil tak Jaromíra Jágra z pozice druhého nejproduktivnějšího Pantera. Ten nejproduktivnější, Aleksander Barkov, ze zmíněného střetnutí odstoupil a podle všeho bude dnes na ledě chybět, což pro už tak chabou ofenzívu Floridy znamená problém. Chopí se žezla opět český veterán a příblíží se hranici devatenácti stovek bodů?

1:30 Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs

Hrát se dnes bude i na ledě druhého floridského týmu, do Tampy totiž zajíždí Toronto. To včera zdolalo Panthers a pokračuje tak ve vzestupu tabulkou východní konference, Leafs totiž uspěli již třikrát po sobě. Bolts prožívají zatím rozpačitou sezonu a rozhodně nenaplňují předsezónní očekávání, na Toronto ale v posledních letech umí a do dnešního zápasu budou vstupovat jako mírný favorit. V zápase s Montrealem se do hry vrátili Ondřej Palát s Nikitou Kučerovem a oba ihned přispěli dvěma body k vítězství svého celku.

Stejný podíl měl na výhře Toronta na Floridě i Auston Matthews, který se v posledních týdnech opravdu rozstřílel. Poslední jednička draftu má na kontě už 17 branek, a nebýt nevídané střelecké formy Sidneyho Crosbyho, mohl Matthews klidně bojovat i o pozici nejlepšího střelce soutěže. Zdatně ho doplňuje jiný mladík, Mitch Marner, který sbírá především asistence. V posledních dvou zápasech se ale neprosadil, napraví to dnes v Tampě?

2:00 Minnesota Wild – New York Islanders

Nevídanou jízdu předvádí hokejisté Minnesoty. Bruce Boudreau opět potvrzuje pověst specialisty na výkony v základní části, když jeho svěřenci zvítězili již v jedenácti po sobě jdoucích duelech, což naposledy odnesl předevčírem Nashville. Wild zdobí především nepřekonatelná obrana, která se pyšní přízviskem nejlepší v lize a konkurovat jí může snad jen ta z Columbusu či Washingtonu. Fantastická čísla si udržuje kdysi nechtěný Devan Dubnyk, podpis Erica Staala se pak vyplácí Divočákům víc a víc.

Ostrované tak do dnešního zápasu vstupují jako jednoznačný outsider, nejen kvůli formě soupeře, ale i díky svému postavení v tabulce. Nebuďte však překvapení, pokud série Minnesoty skončí právě dnes. Isles totiž na svého dnešního soupeře umí zahrát, porazili ho ve všech třech letošních zápasech, navíc se konečně vezou na dobré vlně, když vyhráli poslední tři zápasy, naposledy se silnými Capitals. Která série tedy dnes skončí?

2:00 Nashville Predators – Chicago Blackhawks

Hawks musí v čele západní konference odrážet nápor nezastavitelné Minnesoty, dnes se o to budou snažit v Nashvillu, který doma body příliš nerozdává. Vedení Preds před sezonou určítě nepředpokládalo, že těsně před Silvestrem bude mít Nashville v tabulce konference za svými zády pouze tři týmy, ale realita je neúprosná a Preds musí přidat, chtějí-li přidat další očekávanou účast v play-off. Naštěstí pro Predátory nejsou jediným týmem z Centrální divize, která letos nepotvrzuje pověst nejsilnější divize. Nejproduktivnějším Predátorem je Ryan Johansen se 24 body, jen o bodík méně má ale Viktor Arvidsson, který podle všeho zažívá letos průlomovou sezonu.

Chicago se může spolehnout na staré známé tváře, vůbec nejvíc bodů zatím letos nakupil čerstvě podepsaný Artěmij Panarin, jenž nasbíral v 37 zápasech stejný počet bodů. V závěsu je Patrick Kane, několikazápasová absence pak zpomalila jiného Rusa Anisimova, který ale letos taktéž předvádí skvělé výkony. Joel Quenneville ale nemůže být spokojen s produktivitou Jonathana Toewse (5+10) a ještě více pak se hrou oslabení svého celku, jelikož jsou Jestřábi v tomto ohledu stále druhým nejhorším týmem NHL.

2:00 Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets

Tryskáči naposledy porazili silné Chicago, dnes je však čeká ještě větší výzva. Nestát se čtrnáctou kořistí v řadě pro Blue Jackets. Columbus je v prosinci velmi vděčným tématem pro novináře a není divu, svěřenci Johna Tortorelly naposledy prohráli 26. listopadu, kdy podlehli Floridě 2:1 po nájezdech. Od té doby je to ale jeden velký koncert, posuďte sami – 13 výher z posledních 13 zápasů, druhá nejlepší ofenzíva i defenzíva v rámci celé NHL a vůbec nejlepší přesilové hry. Ani bilance 24-5-4 však Modrokabátníkům nestačí na pozici lídra soutěže, obhájci z Pittsburghu totiž mají v tabulce o bod více. Zároveň však odehráno o kvartet střetnutí více a dneska volno, tudíž v případě jakéhokoli bodového zisku půjde dnes Columbus na první místo celkové tabulky.

Jets však rozhodně nedají nic zadarmo, ve vyrovnaném boji o západní divoké karty momentálně ztrácí bod na Los Angeles, přičemž poslední dva duely zvládli na jedničku. Doma navíc Winnipeg podává výrazně lepší výkony než na hřištích soupeře, podaří se mu dnes ukořistit jedenáctou domácí výhru, nebo bude pokračovat jízda soupeře?

2:00 Ottawa Senators – Detroit Red Wings

V kanadském hlavním městě dnes začne zápas později než obvykle a důvod je zřejmý – slavnostní večer na počest největší ikony klubu Daniela Alfredssona. Pod střechu Canadian Tire Centre by měl být vyvěšen dres populárního Švéda, který v Ottawě dělal 14 let kapitána a je s přehledem nejproduktivnějším Senátorem všech dob. Nyní pracuje v ottawské organizaci, ještě předtím si ale odskočil na jednu sezonu do týmu Red Wings, a tak právě dnešní zápas s Detroitem vybrali v Ottawě jako ten slavnostní.

Po skončení ceremoniálu budeme svědky zápasu, jehož favoritem budou domácí Senators. Těm před sezonou věřil málokdo, parta kolem Erika Karlssona si ale stále udržuje náskok na druhé příčce tabulky Atlantické divize, přestože naposledy ztratila výborně rozehraný zápas na ledě Rangers. Naopak Detroit se v posledních týdnech trápí a nachází se v nejspodnějších patrech konferenční tabulky, naposledy podlehl Buffalu 3:4.

2:30 Dallas Stars – Colorado Avalanche

Odstrašující sezonu zažívají hokejisté Colorada. Nejhorší útok i obrana, špatná hra v oslabení i početní výhodě a logicky 30. místo v National Hockey League. Avs mají na dohled jen Kojoty z Arizony a v případě dnešní výhry nad Dallasem by se na pouštní tým mohli bodově dotáhnout. Budou však muset zahrát lépe než předevčírem proti Calgary, kdy inkasovali šest branek a podlehli tak 6:3.

Ani v Dallasu ale rozhodně nepanuje dobrá nálada. Stars se před sezonou netajili vysokými ambicemi, početná marodka ale poznamenala vstup do nového ročníku a Dallas se tak stále nachází těsně za postupovými pozicemi. Jamie Benn s Tylerem Seguinem sice dle zvyku bodují, chybí ale větší podpora od zbytku týmu. Patrick Sharp a Jiří Hudler jsou věčně mimo hru, o Aleši Hemském nemluvě a brankáři svůj tým také nedrží zrovna nejlépe. Hvězdy ale poslední dva zápasy zvládly a dnes mají proti slabému Coloradu ideální příležitost zvítězit i potřetí. Povede se jim to?

3:00 Arizona Coyotes – New York Rangers

Jednoznačného favorita bude mít dnešní souboj Yotes s Rangers. Zatímco tým z New Yorku svádí boj o čelo východní konference, Arizona se nachází přesně na opačné straně tabulky, kde zatím úspěšně hájí předposlední místo před Coloradem. Kojoti ale prohráli už pětkrát v řadě, což je momentálně s přehledem nejhorší série ze všech týmů, Jezdce navíc naposledy porazili v říjnu 2013, ještě pod názvem Phoenix Coyotes.

České fanoušky Arizony může těšit alespoň pohled na klubovou produktivitu, které jednoznačně vládne v létě podepsaný Radim Vrbata. Ten nakupil už 23 bodů a na druhého Ekmana-Larssona má k dobru sedm zápisů. Rangers pak zdobí především vyrovnanost v bodové produkci jednotlivých hráčů. Žádný zatím nepřekonal třicetibodovou hranici, hned sedmička borců už však bodovala alespoň dvacetkrát.

3:00 Calgary Flames – Anaheim Ducks

Souboj o třetí místo v Pacifické divizi bude dnes k vidění v Calgary. Tam zavítá Anaheim, který hraje s Plameny velmi rád, vždyť doma s nimi neprohrál už přes deset let. V Kanadě už to ale tak jednoznačné nebývá, naposledy zde Ducks dokonce schytali debakl 8:3. Poslední dva zápasy Anaheim prohrál po prodloužení a pokud neuspěje ani dnes, přenechá svému soupeři třetí místo v divizi. Svěřenci Randyho Carlylea se jistě budou spoléhat na své úderné přesilovkové formace, které jsou s úspěšností využití přes 24% druhou nejnebezpečnější skvadrou soutěže.

Ještě lépe však v poslední době přesilovky sehrávají právě Flames. Ti jsou sice ve statistice využití až na třináctém místě, to je však způsobeno úvodem sezony, kdy bylo Calgary na samém chvostu tohoto žebříčku. V prosinci, zejména po návratu zraněného Gaudreaua, však svěřenci nového trenéra Glena Gulutzana v početních výhodách zabrali a i díky tomu se už delší dobu vyhřívají na pozicích divokých karet. Zvítězí dnes Flames potřetí za sebou?

3:00 Edmonton Oilers – Los Angeles Kings

I druhý tým z Alberty dnes čeká návštěvu z Kalifornie, do chladného Edmontonu míří Králové z Los Angeles. Ti porazili Olejáře již šesktrát po sobě, v tabulce na ně momentálně však ztrácí čtyři body. Forma obou týmů je podobná, nijak zářná, přesto se oba celky nachází na postupových pozicích. 

Jak je dobře známo, Edmonton táhne hlavně nová tvář ligy Connor McDavid. Ten už je nějaký ten týden v čele bodování ligy, v posledních týdnech se ale jeho náskok velmi ztenčil. McDavid trochu vypadl z tempa, naposledy byl ale u obou gólů Oilers na ledě San Jose. Zvýšenou motivaci dnes jistě bude mít i třetí nejproduktivnější Olejář Milan Lucic, který poslední sezonu strávil právě v černobílém dresu L.A. V něm letos nejvíce září Jeff Carter, který je jak nejlepším střelcem Kings (19 branek) tak nejproduktivnějším hráčem (30 bodů).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.