bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Utah hlásí velký podpis! Talentovaný Guenther podepsal na osm let

21. září 9:00

David Zlomek

Dylan Guenther, talentovaný jednadvacetiletý útočník, v pátek podepsal osmiletou smlouvu s klubem z Utahu. Smlouva začíná platit od příští sezony, obě strany si tak dopředu zajistily klidné léto. Podle zpráv ze zámoří by měl roční plat činit něco lehce přes sedm milionů dolarů.

Jednadvacetiletý útočník vstupuje do poslední sezony své tříleté vstupní smlouvy a po sezoně se mohl stát omezeným volným hráčem. 

„Je to pro mě a mou rodinu velmi šťastný den,“ řekl Guenther. „Všechno v této organizaci je na dobré cestě a vím, že tu máme příležitost vytvářet dlouhodobě výjimečné věci. Utah je místo, kde chci být, a jsem hrdý na to, že se mohu svým spoluhráčům a organizaci zavázat na dlouhou dobu.“ 

Guenther v minulém ročníku nasbíral 35 bodů (17 gólů a 18 asistencí) ve 45 zápasech za Arizonu a 28 bodů v dresu Tucsonu v American Hockey League.

V draftu v roce 2021 si ho Arizona vybrala z 9. místa a v 78 zápasech v nejlepší lize světa nasbíral 50 bodů (24 gólů, 26 asistencí).

Utah zahájí předsezonní program v neděli proti St. Louis a 8. října odehraje v Delta Center první zápas základní části proti Chicagu.

„Dylan je elitní po všech stránkách, tedy na ledě i mimo něj,“ řekl generální manažer Utahu Bill Armstrong. „Je to mladý, nesmírně šikovný útočník se střelou, ze které se stane jedna z nejlepších v NHL. Je to také skvělý člověk se silným odhodláním být nejlepší. Jsme rádi, že Dylan bude patřit k základním kamenům naší organizace po mnoho dalších let.“

A trenér Andre Tourginy doplnil: „Všichni mluví o jeho střeleckých schopnostech a já často říkám, že i kdyby Guenther nestřílel, bude to sakra dobrý hráč. Moc hráčů není takovou ofenzivních zbraní jako on.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.