bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dusno kolem Lehnera. Nedostavil se na prohlídku, může přijít o 4,5 milionu dolarů

20. září 16:00

Tomáš Zatloukal

Už tak dosti zašmodrchaná hokejová i životní pouť Robina Lehnera dostává další zápletku. Švédský gólman za poslední dvě sezony neodchytal ani minutu a pro to, aby nadále mohl od Vegas, respektive pojišťovny, pobírat plat, stačilo mu splnit zdánlivou formalitu. Dostavit se na lékařskou prohlídku. To se ovšem nestalo.

Lehner měl za sezonu 24/25 vyinkasovat pět milionů dolarů.

Jenže svou absencí se teď vystavil riziku, že peníze nedostane. A že by se mu hodily, psychickými i fyzickými potížemi pronásledovaný brankář loni ohlásil osobní bankrot.

Měl dlužit přes miliardu korun, krom jiného za farmu exotických hadů.

Možná si vybavíte, jak proběhlo tiskem, že přestal platit za její pořízení, poté co přišel původní vlastník o život rukou vlastní chotě a majetkové poměry se staly nepřehlednými.

Zpět do současnosti.

NHLPA chce učinit vše možné pro to, aby Lehnera od ztráty gáže uchránila. Dobře ví, že jeho případ se stane precedentem. Hráčská asociace se teď nebije jen za dvojnásobného vítěze Jenningsovy trofeje, ale za všechny plejery.

Situace je svízelná i pro Zlaté rytíře. Minimálně z toho pohledu, že nevědí, na čem jsou. Zda budou opět Lehnera zapisovat na listinu dlouhodobě zraněných hokejistů, nebo zda se případně zcela zbaví jeho stropové zátěže ve výši 5 milionů dolarů.

Jediné, co teď vegaský GM Kelly McCrimmon ví, je: „Lehner se k našemu kádru v novém ročníku nepřipojí.“ Sdělil také, že situace má „unikátní okolnosti.“ Specifikovat je nechtěl/nemohl.

Uvedl jen, že na dalším postupu v „kauze Lehner“ spolupracuje jak s NHLPA, tak s NHL.

Lehner naposledy v NHL chytal před dvěma lety v dubnu, poté absolvoval operaci ramena.

Jeho případ je značně citlivou záležitostí, bruslí se po tenkém ledě.Třiatřicetiletý Seveřan opakovaně otevřeně promluvil o svých mentálních strastech, získal si sympatie mnohých, stal se inspirací.

Vědomí toho, že se ocitá v další složité situaci, je skličující. Fanoušci mu houfně vyjadřují podporu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.