bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bergeron překonal Gretzkyho. O Selke Trophy se utká s Barkovem a Lindholmem

19. května 2022, 10:30

Jiří Lacina

V životě máte tři jistoty: Smrt, daně a nominaci Patrice Bergerona na Selke Trophy. Aspoň dokud bude hrát. S pořádnou dávkou humoru komentují zámořská média zveřejněnou trojku finalistů trofeje pro nejlépe bránícího útočníka.

Vedle šestatřicetiletého centra Bostonu mohou novináři hlasovat také pro Alexandra Barkova z Floridy a Eliase Lindholma z Calgary.

Bergeron je takto nominován už pojedenácté v řadě! V letech 2012, 2014, 2015 a 2017 trofej vyhrál. Se čtyřmi triumfy se dělí o historické maximum s Bobem Gaineym z Montrealu, který vyhrál první čtyři ročníky (1978 až 1981). Gainey kdysi svou univerzálností nadchnul dokonce i Viktora Tichonova. Náročný kouč sovětské sborné prohlásil, že by ho klidně bral do týmu.

Útočník Bruins jedenáctou nominací, kdy skončil mezi nejlepší trojkou NHL, překonal jeden z rekordů Waynea Gretzkyho. Ten byl v letech 1980-89 desetkrát za sebou finalistou Hart Trophy. Vyhrál ji během této série devětkrát.

Bergeron je letos favorizován. Je reálné, že trofej vyhraje popáté.

Po sezóně skončí opoře Bostonu smlouva a hodně se spekuluje o konci kariéry. Netřeba zřejmě vůbec dodávat, že i ve 36 letech má týmu co nabídnout, patří bez diskuse k jeho nejlepším hráčům. Komplexnost a vynikající čtení hry pak u těchto typů hráčů významně brzdí vliv věku.

Bergeron může, podobně jako třeba Ron Francis, hrát dobře i po čtyřicítce.

Jde jen o to, zda bude chtít.

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.