bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bijec v Utkání hvězd? Scott má předchůdce, Nilana vyřadil až zlomený kotník

19. ledna 2016, 10:00

Tomáš Zatloukal

Ač není vůbec jasné, zda se po nedávné výměně do Montrealu známý rváč John Scott zúčastní All-Star Game, fanoušci si takřka jednomyslně jeho účast přejí. Dokonce sepisují petice, za Scotta lobbují i respektovaní novináři typu Grega Wyshynského (ostatně právě on stál za bláznivým nápadem, aby si dvoumetrový kolos zahrál v exhibičním zápase). Jeho příběh není tak ojedinělý, jak by se mohl zdát, dávno před Scottem mohl do Utkání hvězd naskočit legendární bitkař Canadiens Chris "Knuckles" Nilan.

Nilan hrával v ročníku 1990-91 za bostonské Medvědy, po létech, kdy oblékal dres jejich odvěkého rivala, se vrátil do rodného města, aby konečně nosil na hrudi vysněné logo. Ačkoliv již byl na sklonku kariéry, ihned si padl do oka s hlavním koučem Mikem Milburym, a přes to, že ve třiatřiceti letech již nemohl konkurovat nejlepším ranařům v NHL, bil se jako o závod.

"Mike byl jedním z mých oblíbených koučů," vzpomíná Nilan. "Prošel bych kvůli němu zdí." Za 41 zápasů nakupil až neuvěřitelných 277 trestných minut, do rvaček se vrhal i přesto, že občas dostal opravdu naloženo. Milbury jej za takový přístup miloval. A tak když si měl vybrat hráče do All-Star Game, upřednostnil Nilana před zaběhlými hvězdami. "Hledal jsem někoho, kdo má kuráž a hraje tvrdě. Chris obojí splňuje do puntíku," vysvětloval "Mad Mike."

Svým rozhodnutím dokonale pobouřil spousty lidí, od vedení NHL, přes fanoušky, po novináře. "Nominovat Nilana do All-Star Game? Proč nedarujeme trofej Lady Byngové (pro nejslušnějšího hráče NHL) Sonnymu Corleoneovi?" ironicky se ptal americký sloupkař Alan Greenberg. Snad netřeba dodávat, že Corleone je fiktivní postavou z románu Kmotr, proslulý výbušností a neskonalou brutalitou.

"Jmenoval mě a vzbudil tím hodně pozornosti," přiznává "Knuckles". S účastí Nilana nemohl nikdo nic nadělat, snad jen osud. A to se také přihodilo. "Krátce před tím jsem si zlomil kotník. Přišel jsem o All-Star Game," lituje. Exhibiční mač pro něj zůstal nesplněným snem, nahradil jej spoluhráč Dave Christian. Bude se historie opakovat a nenastoupí ani Scott?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.