bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bishop končí kariéru! Zranění jej nepustí dál

12. prosince 2021, 12:30

Vojtěch Balon

Ben Bishop ve svých 35 letech definitivně ukončil svou profesionální kariéru. V Dallasu má sice smlouvu platnou ještě na další dva roky, zraněný meniskus mu ale nedovolí znovu naskočit.

Ve středu jsme vás přitom v článku Davida Zlomka informovali o tom, že Ben Bishop v rámci pokračující rekonvalescence nastoupí za farmu Stars v utkání AHL. A nakonec se bohužel ukázalo, že to byl poslední zápas jeho kariéry.

Zkušený brankář, který vynechal celou minulou sezónu, se utkáním proti Chicagu Wolves (farma Nashvillu a Caroliny) protrápil až do konce. Na Bishopovi bylo znát, že nemůže chytat na sto procent, v brance působil toporně a pomalu se přesouval. Nakonec inkasoval osmkrát a Stars tak prohráli 4:8.

"Ben zůstane až do konce smlouvy na listině dlouhodobě zraněných z důvodu jeho degenerativního zranění kolene. Není dostatečně fit, aby ještě někdy mohl chytat," řekl generální manažer Stars Jim Nill.

Bishopova kariéra tak končí smutným způsobem. Rodák z Denveru ale má být na co hrdý, z aktivních amerických brankářů v NHL vychytali více výher než on (222) jen Jonathan Quick a Craig Anderson. Třikrát byl finalistou v hlasování o Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře ligy, během 143 zápasů za Stars si udržel skvělou úspěšnost zákroků 92,3 %. Během své kariéry chytal také za St. Louis Blues, Ottawu Senators, Tampu Bay Lightning a Los Angeles Kings.

Na úterý byla v Dallasu svolána tisková konference.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.