bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bouchard podepsal s Edmontonem dvouletý kontrakt. Bude stále RFA

26. srpna 2023, 2:10

Jan Vojkůvka

Generální manažer Edmontonu Ken Holland si může mnout ruce. Povedlo se mu dotáhnout jednání s Evanem Bouchardem do cíle. Mladý kanadský obránce podepsal s Oilers přemosťovací kontrakt na dva roky v celkové hodnotě 7,8 milionu dolarů.

Bouchard, jenž odehrál v zadních řadách Edmontonu dvě kompletní sezony a stal se v pouhých třiadvaceti letech jedním ze základních stavebních kamenů defenzivy tohoto celku, by přitom klidně mohl požadovat i mnohem víc peněz. Nejen, že patří ke slušně produktivním bekům v lize, ale také má velmi solidní defenzivní práci.

Problémem ovšem bylo to, že Oilers zkrátka neměli peníze na to, aby mu nabídli třeba šest milionů ročně a zaháčkovali si ho na nejdelší možnou dobu. I proto se Holland rozhodl, že se zaměří na licitování ohledně krátkodobější nižší smlouvy, po jejímž vypršení bude Bouchard nadále chráněným volným hráčem.

Výsledkem je, že si rodák z Oakville vydělá v průměru 3,9 milionu dolarů za sezonu. Během sezony 2023/24 obdrží 3,5 milionu, v sezoně 2024/25 mu bude vyplaceno 4,3 milionu. A po skončení tohoto kontraktu, když bude Bouchardovi 25 let, bude nadále patřit do skupiny hokejistů RFA. Právě tehdy bude jednat o dlouhodobé životní formě.

„Když jsme se dostali v představách blízko dohody, byl jsem nadšený. Jsem šťastný, že je konečně hotovo,“ řekl Bouchard po podpisu nové dvouleté smlouvy. „Dva roky jsou dobrým odrazovým můstkem, dobrou přemosťovací smlouvou (tzv. "bridge contract"). Mám pocit, že v příštích letech budou Oilers velmi silní a je dobré být toho součástí,“ podotkl.

Desítka draftu z roku 2018 v uplynulé sezoně odehrála 82 zápasů, ve kterých zapsala osm branek a 32 asistencí. V hodnocení účasti na ledě měl Bouchard šest kladných bodů. V play-off pak kanadský obránce ofenzivně doslova zazářil, když ve 12 zápasech zapsal bilanci 4+13. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.