bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Bývalá hvězda Flyers je na hraně sestavy, žádný další klub o ní neprojevil zájem

7. dubna 2021, 10:00

Vojtěch Balon

Hokejisté Philadelphie za sebou mají hrůzostrašný měsíc březen, během kterého schytali debakly od několika týmů včetně beznadějně posledního Buffala. Už mnohem delší dobu ale trpí obránce Shayne Gostisbehere, dvojnásobný držitel ceny Barryho Ashbeeho pro nejlepšího obránce Flyers.

Ještě před pár lety patřil Gostisbehere k neodmyslitelným oporám zadních řad pensylvánského klubu, bylo radostí sledovat jeho ladné bruslení a dělovou ránu od modré čáry. Jeho hvězda ale postupně uvadala a loni se jej generální manažer Flyers Chuck Fletcher pokusil vyměnit. Nikdo ale o Gostisbeherea neprojevil zájem, překážkou byla především jeho vysoká smlouva se stropovou zátěží 4,5 milionů dolarů, která běží až do roku 2023.

Gostisbehere tak zůstal Letcem i pro letošek, ale důvěru trenéra Alaina Vigneaulta si zpět nezískal. Realizační tým Philadelphie jej využívá především ve třetí obranné dvojici, na přesilovku se dostává jen sporadicky a už třikrát skončil mezi zdravými náhradníky. Vše vyvrcholilo 30. března, kdy byl sedmadvacetiletý rodák z Floridy umístěn na listinu k zařazení (v anglickém originále waivers), z níž si jej mohl jakýkoliv klub zdarma (nepočítáme-li jednorázový poplatek ve výši 15 tisíc dolarů) stáhnout.

Ani jeden z ostatních 30 generálních manažerů tak ale neučinil. V letošní prapodivné sezóně poznamenané koronavirovou pandemií a nezvýšeným platovým stropem už listinou k zařazení bez povšimnutí prošli Anton Strålman či Jake Gardiner, Gostisbeherovo opomenutí ale přesto zvedlo pár obočí. 

Gostisbehere tak putoval mezi cestující náhradníky, Flyers raději dopsali na soupisku nepříliš známá jména jako Connor Bunnaman, Carsen Twarynski či Samuel Morin. „Je to jen otázka větší flexibility, co se naší soupisky týče,“ snažil se podivnou situaci zamluvit trenér Vigneault.

Shayne Gostisbehere sice mezi cestujícími náhradníky nezůstal dlouho a po potupném debaklu Philadelphie 1:6 na ledě Buffala se vrátil do sestavy, přesto vyvstává otázka, proč se ofenzivně laděný obránce vůbec mezi nechtěnými hráči ocitl. Ačkoliv je Gostisbehere pouhým stínem svého bývalého já, stále je bezpochyby lepším obráncem než Erik Gustafsson nebo Nate Prosser.

Jisté je, že potupné umístění na listinu k zařazení Gostisbehereovi na sebevědomí nepřidá. Další jistotou je, že Flyers neumístí držitele 210 kanadských bodů v NHL mezi chráněné hráče před blížícím se rozšiřovacím draftem. Byl by americký zadák zajímavou posilou pro nováčka ze Seattlu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.