bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Calgary potřebuje novou arénu co nejdřív. Je to velmi důležité, řekl Bettman

16. března 2017, 10:18

David Baláš

Zastaralá a nemoderní. Tak shrnul Scotiabank Saddledome, současnou arénu Calgary, komisař ligy Gary Bettman. Právě se přesouval z Edmontonu, kde loni vyrostl luxusní hokejový stánek, a tak se mu do mysli znovu vloudila jednoduchá myšlenka: Takový stadion potřebují i Plameny.

„Myslím si, že každý ví, že je nutné vystavět v Calgary novou arénu. Existuje pro to množství důvodů. Je ale potřeba někde začít a odpíchnout se k práci. Doufám, že město a klub vymyslí, jak nejlépe to udělat,“ naléhal Bettman, který nyní zamíří ještě do Ottawy a Vancouveru.

A aby upozornil na nezbytnost, dodal ještě: „Nový stadion je opravdu velmi důležitý.“

Bettman dává Calgary za příklad právě Edmonton, kde se rovněž zasadil o dohodu mezi městem a vlastníkem klubu Darylem Katzem. Od letošní sezony hrají Olejáři v Rogers Place, které pojme přes osmnáct tisíc lidí.

„Ruku na srdce, co dokázali v Edmontonu, je úžasné. Aréna i její okolí jsou fenomenální. Jestli to může posloužit jako určitý zdroj inspirace či motivace pro to, aby v Calgary začali co nejdřív stavět novou halu, je to jenom dobře,“ nechal se slyšet Bettman, který ale připustil, že s městem je složitější vyjednávání, než tomu bylo v případě Edmontonu.

Jakmile se v příští sezoně Detroit přesune z legendární Joe Louis Areny do nové Little Caesars Areny, bude Scotiabank Saddledome v Calgary nejstarším „zimákem“ v lize. Sloužit hokejistům bude už 34 let.

„Je znát, že byla hala postavená v 80. letech, teď už se to dělá jinak. Sice je to stále majestátní budova, ale nemá zázemí, které bychom očekávali od stadionu pro NHL. Mnoho věcí uvnitř je zastaralých. Hlavně však zaostává, co se týče pohodlí a služeb pro diváky,“ uvedl Bettman.

Plán je na světě

Klíčová otázka zní: Mají v Calgary vůbec konkrétní plány na novou arénu?

Ano, zajisté.

V srpnu 2015 Plameny představily projekt s názvem CalgaryNEXT, který počítá s výstavbou nového zimního stadionu, svatostánku pro americký fotbal a multiúčelové budovy. Nacházet by se měl severně od Scotiabank Saddledome.

„Je to neustále se vyvíjející proces. Jde o to, aby se Flames podařilo zapojit do spolupráce město. Domnívám se však, že ani jeho představitelé nebudou popírat nutnost nové arény. Jen je nezbytné jim představit jasnou vizi a postarat se o ekonomickou stránku věci,“ myslí si.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.