bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Češi v OHL: Myšák s Macháčkem mají body i áčko, Čajan ještě neprohrál

26. října 2021, 18:31

Martin Voltr

Jako poslední z kanadských juniorských soutěží odstartovala Ontario Hockey League, ve které mají Češi nejméně početnou stopu. Ovšem ta čítá i jednoho hráče, od něhož se očekává nejvíc ze všech.

Řeč je pochopitelně o Janu Myšákovi, kapitánovi reprezentační dvacítky. Ten už v loňské sezoně odehrál 22 utkání (2+0) za farmu Montrealu v Lavalu, nicméně do AHL se nyní nevrátil – z kempu Canadiens zamířil zpátky do ontarijské ligy, kde už úspěšně působil v sezoně 2019/20.

Hamilton se na jeho výkony bude hodně spoléhat, litvínovský odchovanec je v týmu jedním ze dvou stálých asistentů kapitána. Bulldogs vstoupili do sezony velmi dobře: Z prvních sedmi utkání vyhráli pět a drží se na čele vyrovnané Východní divize. Elitní čtveřici od sebe dělí jen dva body.

Myšák má zatím průměr bodu na zápas (3+4), a to především díky jednomu skvělému výkonu: Hned ve druhém utkání proti Barrie si připsal čtyři body (2+2) a byl vyhlášen první hvězdou večera. Hamilton díky němu otočil skóre 1:4 a vyhrál v prodloužení.

Úplně stejně si v kanadském bodování stojí Štěpán Macháček. Urostlý forvard po jedenácti startech za prvoligový Frýdek-Místek uvítal možnost vrátit se do Owen Soundu a ukazuje výrazný progres od sezony 2019/20. Už teď překonal svá tehdejší čísla za 39 zápasů!

Dvakrát se trefil do sítě Sault Ste. Marie a potom ve Windsoru skóroval v oslabení po souhře se slovenským parťákem Servácem Petrovským, bývalým třineckým Ocelářem a stříbrným medailistou z letošního Hlinka Gretzky Cupu. Tuto akci vyhlásila OHL za nejhezčí během celého hracího dne.

A abychom nezapomněli – také Macháček nosí na dresu slušivé áčko.

Bilancí jednoho bodu na utkání se aktuálně může pochlubit i forvard, jemuž se dávají dobré naděje směrem k příštímu draftu NHL. Matyáš Šapovaliv si s mladým týmem Saginaw nevede zle, Spirit vyhráli tři z pěti utkání. Český centr (2+3) bodoval už čtyřikrát v řadě.

Zbývá doplnit dva české zástupce v Kitcheneru. Že původně mohli být dokonce tři, jsme psali o víkendu – Martin Hugo Haš nakonec skrz konkurenci overage hráčů zamířil do Shawiniganu v quebecké lize.

Brankář Pavel Čajan si na očekávanou premiéru za mořem musel dlouho počkat, ale zato mu vychází parádně. Rangers mají bilanci pěti výher a jedné porážky – a bývalý gólman Liberce odešel ze všech tří domácích startů jako vítěz!

Jednou to bylo po prodloužení, jednou v základní hrací době a jednou po nájezdech. Při posledním večeru byl vyhlášen první hvězdou utkání s Windsorem, úspěšností momentálně atakuje 92 procent.

Jedním ze čtyř benjamínků ročníku 2005 v týmu Kitcheneru je Adam Židlický, nejmladší český hráč v elitních zámořských juniorkách. Ten se zatím bije ve čtvrté útočné formaci s menším prostorem na ledě. V šesti zápasech zaznamenal jednu asistenci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.