bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

České nuly na závěr USHL. Do play off jdou všichni krajánci

26. dubna 2021, 7:19

Martin Voltr

Čistě matematicky vzato: S pravděpodobností 50 procent bude mít letos český hokej vítěze zámořské juniorské soutěže USHL. A to v ní přitom působí jenom čtyři krajánci.

United States Hockey League v pátek uzavřela základní část. Až na pár výjimek se v ní stihlo odehrát kompletních 54 kol, a nezdá se, že by cokoli mělo pozdržet play off, jako se tomu stalo v kanadské QMJHL.

Osm nejlepších týmů se od 30. dubna popere o Clark Cup. A ve čtyřech z nich hrají Češi.

Největší honičku s postupem měli Dubuque Fighting Saints. V prosinci byli na dně Východní konference, ale i lednový příchod brankáře Lukáše Paříka jim pomohl vyšplhat tabulkou na postupovou čtvrtou příčku.

Bojovali o ní až do posledního večera. A ten zvládli perfektně: Green Bay doma smetli 6:0, přičemž Pařík díky 22 zákrokům vychytal své úvodní čisté konto v zámořské sezoně a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Účastník MS juniorů uzavřel základní část s bilancí 15 výher ve 28 utkáních, úspěšností 86,7 procenta a průměrem 3,35 inkasované branky na zápas.

Do nejvyšších pater brankářských statistik patřil celou sezonu Jakub Dobeš. S Omahou skončil v neskutečně vyrovnané Západní konferenci na druhém místě, jen bod za prvním Tri-City a se shodným ziskem jako třetí i čtvrtý tým.

Také Dobešovi vyšel závěrečný souboj na jedničku: 19 zákroky vynuloval právě konferenčního lídra. S celkovou úspěšností 90,8 procenta se stal třetím nejlepším gólmanem základní části, průměr stlačil těsně pod 2,5 a zaznamenal 26 výher, což je společně s brankářem Farga nejvíc.

Dobeš si dopřával opravdu velkou důvěru trenérů: S 2588 odchytanými minutami byl nejvytěžovanějším gólmanem napříč celou soutěží.

Muskegon s Janem Škorpíkem obsadil na východě druhou příčku. Třetí z českých strážců měl ve 30 startech rovněž pozitivní bilanci 16 výher, úspěšnost 86,4 procenta, průměr 3,60 inkasované branky a stejně jako Dobeš dvě čistá konta – obě si připsal shodně až v dubnu.

Jediný český hokejista v poli, vytáhlý útočník Adam Klapka, zaznamenal ve 49 startech za Tri-City 21 bodů (12+9).

Vyřazovací boje USHL startují příští pátek semifinálovými sériemi v konferencích. Čeští krajánci na sebe shodou okolností nenarazí ani v jednom případě, ale zabojují o to, aby se potkali ve druhém kole.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.